Люди здавна вірять у містичні сили, які правлять світом.

За переказами, у деяких місцях потойбічне відчувається особливо гостро, саме тому їх намагаються обминати, або навпаки - використовувати як джерело надзвичайної могутності.

Острів Повелья, Італія

Острів Повелья, Італія, фото Wikimedia Commons
Острів Повелья, Італія, фото Wikimedia Commons

Цей острів знаходиться у Венеціанській лагуні, до нього можна швидко та легко дістатися з Венеції. За місцевими легендами, кожна погана людина після смерті "прокидається" саме там, щоб потім блукати вічно примарою. Відомо, що Венеція часто використовувала цей острів як місце карантину моряків. Там є поховання померлих від чуми, прокази, а також божевільних, які мешкали в психічній лікарні на початку 20 століття. Туристи люблять цей острів за атмосферу, а самотні зламані люди приїжджають, щоб вчинити самогубство.

Маяк на острові Фланнан, Шотландія

Маяк на острові Фланнан, Шотландія, фото Wikimedia Commons
Маяк на острові Фланнан, Шотландія, фото Wikimedia Commons

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Маяк зберігся у чудовому стані, тому тут регулярно проводять екскурсії. Місце приваблює любителів містики, бо у 1900 році безвісти зникли три наглядачі маяка. Було знайдено щоденник одного з них, у якому був запис: "За свої 20 років я вперше бачу такий сильний вітер". Після цього, згідно з записом, чоловіки почали молитися. Найцікавішим є той факт, що ніхто з місцевого населення або на кораблях, які були тоді в морі неподалік маяка, ніякого вітру не помітили, тільки штиль.

Острів Пасхи

Острів територіально належить Чилі, проте занедбаний в океані. На ньому розташовано близько тисячі статуй гігантів, обличчя яких дивляться в небо. Ніхто не розуміє, хто був автором цих статуй, чому вони розташовані так, як розташовані, якою технікою користувалися майстри під час виготовлення цих “чоловічків”.

Острів занедбаних ляльок

Острів ляльок, фото Wikimedia Commons
Острів ляльок, фото Wikimedia Commons

Найстрашніше місце у Мексиці, яке, втім, дуже популярне серед туристів. На острів можна потрапити лише на човні. На ньому зі всіх гілок звисають різноманітні пошкоджені ляльки. За легендою одна людина подорожувала цією територією, коли побачила як тоне маленька дівчинка. Він не зміг її врятувати, проте знайшов її ляльку. Після цього він почав колекціонувати ляльок та розвішувати їх. На початку цього століття його змило паводком.

Кладовище Проклятих, Канзас

Місцеві люди вважають, що на цьому цвинтарі похована відьма, яку любив сам диявол. Щороку на Хелловін саме тут відкриваються ворота Ада, з яких виходить Сатана, щоб відвідати свою кохану. Відвідуючи цвинтар, можна почути шепіт та дотик рук.

Нагадаємо, що жінка-матір, хранителька України? Чому ми ніколи не чули про Мокош і хто це така.

Раніше ми повідомляли, що ми тут живемо, і цього не знаємо – соромно: українцям розповіли, як з'явилися Карпати.