У Тихому океані виявили втрачену понад шістдесят років тому військову субмарину.

Про подробицівисновкиповідомили у США. В одній зі своїх експедицій дослідження океану Том Тейлор на чолі свого флоту Tiburon Subsea та командою помічників знайшли субмарину USS Stickleback.

Субмарина на дні океану, скріншот: YouTube
Субмарина на дні океану, скріншот: YouTube

Зазначається, що човен знаходиться на глибині 330 метрів поблизу острова Оаху. Про це судно відомо, що воно вийшло в океан ще 29 березня 1945 року. Востаннє бачили субмарину, коли та перебувала у Гуамі. А 6 серпня вона попливла у патрулювання у бік Японського моря.

Що важливо, саме в ті дні атомні бомби впали на Хіросіму та Нагасакі. Завданням субмарини було бути на варті лише дна, проте вона вирішила залишитись у цьому районі. Завдяки такому рішенню вдалося врятувати два бамбукові плоти з 19 моряками з вантажного судна, які залишилися живими.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Субмарина на дні океану, скріншот: YouTube
Субмарина на дні океану, скріншот: YouTube

Також відомо, що USS Stickleback повернулася на Гуам 9 вересня 1945, потім вона вирушила до США і навіть прибула до Сан-Франциско, щоб взяти участь у параді Третього флоту 28 вересня. Після цього її вивели з експлуатації та помістили до резерву 26 червня 1946 року.

Нагадаємо, що "другі половинки" існують? Вчені дізналися, чи можна серед 8 мільярдів людей знайти кохання на все життя.

Раніше ми повідомляли, що кому і за що доведеться заплатити, якщо весілля скасовано: адвокат приголомшив відповіддю.