Вчені стверджують, що кішки не лише розрізняють інтонацію, як стверджували раніше, але ще розуміють людську мову.

До відповідних висновків вдалося дійти японським ученим Ацуко Сайто та Казутака Шинозука в результаті досліджень. Вчені "поспілкувалися" з 78 кітами та кішками, для чистоти експерименту у дослідженні брали участь не лише домашні коти, а й тварини з кото-кафе, які не мають певного господаря.

кішка, фото pxhere
кішка, фото pxhere

Кішкам в якості основи вирішили розібратися, чи кіт розуміє, як його звуть і чи може відрізнити своє ім'я від схожих слів.

Господар або, у разі кішок з кафе, людина, яка годує і доглядає кота по черзі вимовляли слова, співзвучні з прізвисько кота і саму кличку. Наприклад, кота звуть Васька, співзвучні слова "Аська, Баська, Маська та інші".

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Після цього ці прізвиська тварин вимовляли незнайомі для котів люди. Також клички перемішували та називали у випадковому порядку.

кішка, фото pxhere
кішка, фото pxhere

Залежно від ступеня зацікавленості кішки реагували по-різному, проте вчені прийшли до висновку, що більшість котів здатні відрізнити своє ім'я від схожих і це означає, що вони мають здібності до розуміння людської мови.

Кішки мають гарну пам'ять і можуть запам'ятати до 100 слів, які вимовляє господар.

рудий котик
рудий котик

Нагадаємо, що наповнювач можна більше не купувати: що покласти в лоток коту і не витратити жодної копійки.

Раніше ми повідомляли, чому котики труться за наші ноги і що про це говорять народні прикмети: будете здивовані.

Також стало відомо, що чекай помсти, двоногий: чи може кішка приховати образу і поквитатися з господарем.