На початку повномасштабного вторгнення окупантів до України 36-річна мешканка Дніпра Наталія Нехреба разом із малолітньою донькою поїхала до Великобританії, де знайшла притулок у місті Вілтшир.

Однак незабаром у жінки виникла гостра проблема зі здоров'ям – почав хворіти на зуб. Намагаючись отримати стоматологічну допомогу, Наталія зверталася до місцевих клінік у Великій Британії. Проте їй пропонували лише платні послуги за непідйомною ціною – 800 фунтів стерлінгів... Про це повідомляє Daily Mail.

Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube
Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube

Україна не мала можливості скористатися приватними стоматологічними послугами або отримати допомогу від Національної служби охорони здоров'я Великобританії.

Не маючи доступу до адекватного лікування, Наталія змушена була терпіти зубний біль, вдаючись до знеболювальних препаратів. Через побоювання втратити зуб вона вирішила повернутися додому в Україну.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Жінка разом із 3-річною дочкою здолала складний маршрут – літаком з Брістоля до Познані, а звідти потягом до Львова, а потім – до Дніпра. Після приїзду до рідного міста Наталя одразу записалася на прийом до свого стоматолога.

В Україні їй провели необхідне лікування – промивання каналів та встановлення імпланту – всього за 7400 грн (150 фунтів стерлінгів). Наталя зазначила, що весь "зворотний" маршрут разом із відвідуванням стоматолога коштував їй 254 фунти, тобто на 556 фунтів дешевше однієї процедури в британській клініці.

Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube
Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube

Цей приклад яскраво демонструє, наскільки доступнішою і дешевшою може бути медична допомога в Україні порівняно з країнами Європейського Союзу.

Нагадаємо, пенсіонерка у Британії взяла кредит заради українців, але не для донату на ЗСУ

Як повідомляв "Знай.uа", де в Європі українські мігранти отримують найбільші виплати

Знай.ua писав, Європа активно відбирає дітей в українців: статистика вже лякає