Жителі одного з найбільш північних населених пунктів світу змушені жити за дивним правилом – їм суворо заборонено вмирати на території їхнього міста.

Йдеться про віддалене арктичне містечко Лонгір, розташоване на норвезькому архіпелазі Шпіцберген.

Це один із найхолодніших регіонів планети, де взимку температура опускається до мінусових міток -20-30°C. Місто засноване ще 1906 року, тоді його населення становило близько 2000 вугільників. На даний час, за даними на 2021 рік, тут мешкає 2548 осіб. Про це повідомляє The Mirror.

Лонгірь, скріншот: Youtube
Лонгірь, скріншот: Youtube

Понад 70 років тому місцеві жителі помітили дивовижну особливість - через сильні морози тіла померлих людей не піддаються гниттю та розкладу. Це викликало занепокоєння щодо можливого поширення хвороб, адже навіть на могилах, де були поховані жертви іспанського грипу сторіччя тому, віруси все ще зберігалися в незайманому стані.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Побоюючись, що танення вічної мерзлоти внаслідок зміни клімату може призвести до повторного спалаху епідемій, влада міста Лонг'їр заборонила поховання померлих на місцевому кладовищі. Смертельно хворих людей вивозять літаком у материкову Норвегію, де вони й проводять останні дні свого життя.

Лонгірь, скріншот: Youtube
Лонгірь, скріншот: Youtube

Як пояснив Крістіан Мейєр з Норвезького університету науки і технологій, вічномерзлий ґрунт не лише чудово консервує самі тіла, а й зберігає збудників хвороб, які спричинили смерть.

Нагадаємо, бабуся народила дитину своєму синові та його хлопцеві: вагітність пройшла легко, а пологи знімали на камеру

Як повідомляв "Знай.uа", жінка викурювала по 2 пачки цигарок на день 40 років, але лікарі зробили "диво" з її легкими

Знай.uа писав, чоловік купив сину восьминога, але потім вони зіткнулися зі справжнім кошмаром: виявилося - не самець