Нещодавно анестезіолога Рейнальдо Ортіса було визнано винним за всіма 10 пунктами звинувачення в причетності до отруєння пацієнтів у клініці в Північному Далласі. Про це повідомляє видання Metro.

Відеозаписи камер спостереження показали, як Ортіс тримав пакети для внутрішньовенних крапельниць за кілька хвилин до того, як їх забрали медсестри. Незабаром у кількох пацієнтів почалася серйозна серцева недостатність, один із них, 18-річний Джек Адлерштейн, мало не помер - його серцевий ритм різко підскочив, а легені наповнились рідиною.

На щастя, черговий лікар вчасно помітив проблему та зумів врятувати юнакові життя, замінивши крапельницю.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

Трагічним наслідком дій Ортіса стала смерть його колеги, анестезіолога Мелані Каспар, а ще 11 пацієнтів отримали серйозні ускладнення та проблеми із серцем.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Прокурори стверджують, що Ортіс пішов на ці злочини через образи за дисциплінарні стягнення, отримані на роботі у 2019, 2021 та 2022 роках, а також через фінансові проблеми у бізнесі. Адвокат Ортіса намагався довести, що багато хто взаємодіяв з пакетами для крапельниць, і що ускладнення у пацієнтів могли бути спричинені іншими факторами. Але суд присяжних одностайно визнав підсудного винним.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

Прокурор Лія Симонтон наголосила, що "лікар Ортіс прикривався білим халатом, але замість того, щоб лікувати біль, завдав шкоди". За даними ЗМІ, медику загрожує довічне ув'язнення, вирок буде ухвалено через 2-3 місяці.

Нагадаємо, жінка викурювала по 2 пачки цигарок на день 40 років, але лікарі зробили "диво" з її легенями

Як повідомляв "Знай.ua", кодовий замок у будинку – це шлях до Сатани: пенсіонерка вже кілька років пробирається до будинку через вікно.

Знай.ua писав, Землю чекає "мега-посуха" через глобальне потепління - сільське господарство під загрозою