Режисер Дені Вільнєв розкрив своє бачення образу Чані у другій частині фільму "Дюна", який істотно відрізняється від книжкового варіанту Френка Герберта.

Він також натякнув на роль персонажа Зендеї у третій частині, сценарій для якої вже пише. Про це він повідомив в інтерв'ю The New York Times.

Дюна. Фото: скрін Ютуб
Дюна. Фото: скрін Ютуб

За словами Вільнева, Герберт жалкував, що читачі сприймали роман як "свято Пола Атріда", тоді як насправді письменник хотів застерегти від месіанських постатей та поєднання релігії та політики. Тому у другому фільмі режисер намагався бути ближчим до первісного задуму автора, ніж до книги.

У книзі Чані зображена лише як послідовниця Пола, але у фільмі Вільнєв зробив її незгодною з його діями. Такий підхід дозволяє показати "темне" перетворення головного героя з іншої перспективи - тієї самої, якої прагнув Герберт для попередження глядачів.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Дюна. Фото: скрін відео Ютуб
Дюна. Фото: скрін відео Ютуб

Режисер хотів розкрити ідею, що замість звільнення фременів, Пол Атрід справді поневолює їх, захопивши контроль і розпочавши війну.

"Це трагедія всіх трагедій. Як Майкл Корлеоне з наукової фантастики, він стає тим, чого хотів уникнути. І він спробує знайти спосіб врятувати свою душу в третій частині", - каже Вільнєв.

За третім фільмом, заснованим на книзі "Месія Дюни", режисер натякнув на подальший розвиток сюжетної лінії Чані та її гніву на Пола.

"Я не хочу розкривати, що я збираюся робити з третім фільмом. Я точно знаю, що робити. Але там багато вогневої потужності, і я дуже радий цьому рішенню", - зазначив Вільнев.

Нагадаємо, режисер "Дюни 2" здійснив мрію вмираючого фаната, показавши йому фільм раніше за всіх, але доглянути не вдалося

Як повідомляв "Знай.uа", у Steam вийшла стратегія "Dune: Imperium": українським геймерам сподобається, і ось чому

Знай.ua писав, Sony в люті через ганебну витівку головної актриси "Мадам Павутини": "Якщо зірка буде обс*рати їх ..."