Космічні простори приховують безліч таємниць, і однією з інтригуючих є можливість існування позаземного життя.

Астрономи з Кембриджського університету зосередили свою увагу на планеті К2-18b, яка знаходиться за 120 світлових років від Землі. Ця планета, яка більша за нашу рідну Землю, вважається планетою-океаном, адже має багату воднем атмосферу і, ймовірно, океан рідкої води на своїй поверхні. Про це повідомляє Daily Mail.

Космос, скріншот: Youtube
Космос, скріншот: Youtube

Найцікавіше те, що в атмосфері К2-18b вчені виявили сліди органічної сполуки під назвою диметилсульфід.

На Землі ця речовина виробляє фітопланктон в океанах, тому астрономи припускають, що аналогічні живі організми можуть існувати і К2-18b. Вчені не змогли пояснити наявність диметилсульфіду в атмосфері планети жодними природними геологічними чи хімічними процесами, що посилює їх здогади про можливе позаземне життя.

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Відкритий космос, скріншот: Youtube
Відкритий космос, скріншот: Youtube

К2-18b вважається суперземлею – планетою, яка більша за Землю, але менша за розміри Нептуна. Такі планети досить поширені у нашій галактиці. К2-18b важчий за Землю в 8 разів, а її діаметр в 2,6 рази більше земного. Важливим фактором є те, що ця планета-океан розташована в зоні проживання своєї зірки, де теоретично може існувати життя.

Щоб підтвердити чи спростувати припущення про позаземне життя на К2-18b, 26 квітня космічний телескоп Джеймса Вебба провів кілька годин спостереження за атмосферою цієї планети. Обробка отриманих даних триватиме кілька місяців, після чого вчені зможуть зробити остаточні висновки. Якщо присутність диметилсульфіду підтвердиться, то К2-18b стане найперспективнішим кандидатом на існування позаземного життя.

Нагадаємо, до Землі наближається гігантський астероїд.

Як повідомляв "Знай.ua", чому летять інопланетяни? У мережі згадали моторошну "Гіпотезу темного лісу", яку підтримував навіть Стівен Хокінг.

Знай.ua писав, це нова історія: українська студія анонсувала гру про виживання в космосі Level Zero: Extraction