Наука не стоїть на місці, і компанія Toregem Biopharma з Японії готується зробити революційний прорив у галузі стоматології.

Цей стартап анонсував старт клінічних випробувань унікального лікарського препарату, який дозволить людям відновлювати зубний ряд природним шляхом, уникаючи потреби в імплантах... Про це повідомляє Nikkei.

Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube
Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube

Секрет препарату у його здатності блокувати білок, що пригнічує ріст зубів. Раніше його вже успішно випробували на мишах, і результати виявилися разючими – у гризунів почали формуватися нові зуби.

Спочатку інноваційний засіб призначений для пацієнтів, які страждають від уродженої відсутності зубів – стану, відомого як анодонтія. Це рідкісне явище зустрічається лише у 0,1% населення планети, але саме ці люди стануть першими, хто зможе скористатися перевагами революційної розробки.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Після успішного застосування для лікування анодонтії препарат планують використовувати замість імплантів для відновлення зубного ряду у пацієнтів, які втратили власні зуби з різних причин.

Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube
Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube

Перша фаза клінічних досліджень відбудеться за участю 30 здорових дорослих чоловіків у вересні цього року. Якщо все пройде успішно, у 2025 році компанія Toregem Biopharma розпочне другу фазу випробувань, залучаючи дітей від 2 до 7 років із вродженою відсутністю зубів.

Нагадаємо, жінка прийшла до лікарні на обстеження, але її "обрадували" тим, що вона для них померла: "Як..."

Як повідомляв "Знай.uа", після 40 - шансів немає: уролог розповів, до якого віку у чоловіків росте "бананчик"

Знай.uа писав, мама кинула немовля під "вікно життя", залишивши записку, яка розбиває серця