Китайця, якого розшукували за вбивство, більше 20 років не могли знайти, бо він прикидався збирачем сміття з вадами слуху та мовлення в горах провінції Хубей. За інформацією Oddity Central, увечері 22 травня 2004 року чоловік на ім'я Сяо посварився з сусідом у своєму селі Оуміо Дайінг в районі Сяньян міста Сянчен.

Під час сварки він нібито вдарив сусіда лопатою по голові, від чого той помер. Розуміючи, що його можуть посадити або навіть стратити, Сяо тієї ж ночі втік, залишивши дружину та 11-річну дитину.

Він оселився в горах повіту Аньсі в провінції Фуцзянь, де збирав сміття і продавав недоїдки, щоб вижити. Щоб не викликати підозр, Сяо прикидався глухонімим, спілкуючись з людьми лише жестами і посмішками.

Минуло багато часу, але поліція продовжувала його шукати, щоб притягнути до відповідальності за злочин. Хоча він був дуже обережним і жодного разу не зв'язався зі своєю родиною за останні десятки років, поліції все ж вдалося його знайти.

Популярні новини зараз
Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше Стосується всіх клієнтів: "Нафтогаз" попередив про важливе нововведення Доведеться заплатити зі своєї кишені: водоканальники попередили з приводу лічильників Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми
Показати ще

Поліція міста Ансі затримала двірника за бійку з місцевими жителями. Хоча його скоро відпустили, його дані все одно потрапили до національної бази даних.

Порівнюючи старі фотографії Сяо з тими, що є в базі даних, поліція виявила несподівану схожість з чоловіком з провінції Фуцзянь. На його пошуки відправили групу поліцейських. Знайшовши підозрюваного, вони запитали його: "Ви з району Сянчен в місті Сяньян?", на що він одразу відповів: "Так".

"Я мовчав протягом 20 років і відчував, що з'їду з глузду," - сказав Сяо поліції. "Коли я пішов, моєму синові було 11 років, а тепер минуло 20 років. Цікаво, як живе моя сім'я?"

Після повернення до рідного села Сяо показав, де саме сталася сварка з сусідами в той фатальний вечір, хоча його не було дуже довго. Тепер йому доведеться відсидіти термін ув'язнення, від якого він ховався.

Люди, які знали його як сміттяра з інвалідністю, розповіли поліції, що ніколи не підозрювали його в злочині. Він був замкнутим і ні з ким не спілкувався, тому про нього нічого не знали.

Нагадаємо, жінка рік прожила на горищі супермаркету, ніхто навіть не помічав: як їй вдалося це провернути

Вам буде цікаво дізнатися повертайте без зусиль: ефективне паковання для книг з можливістю обміну від Київського КПК