Вибір часу для вечері може вплинути на ваше загальне самопочуття та здоров'я. На те, коли ми вечеряємо, впливає багато факторів: робочий графік, рівень голоду, прийом ліків, а також час, коли наші близькі можуть поділити з нами трапезу.

Експерти в галузі харчування сходяться на думці, що ідеальним часом для вечері є проміжок між 17:00 та 19:00.

Їжа. Фото: скрін youtube
Їжа. Фото: скрін youtube

Чим пізніше час вечері, тим менше їжі рекомендується вживати. Одне з досліджень, опублікованих у журналі Cell Metabolism, показало, що найкращим часом для вечері з погляду схуднення є приблизно 17 годин.

Експерт з харчування Кетрін Канадео нагадує, що за результатами інших досліджень, найбільш сприятливим проміжком часу для вечері є інтервал з 17:30 до 19:30.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Комунальний удар: українців можуть очікувати нові тарифні потрясіння Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Втім, вона відзначає переваги ранньої вечері: "Рання та легка вечеря сприяє кращому сну, покращує травлення, прискорює метаболізм і знижує кров'яний тиск"

Загалом, рекомендується вечеряти приблизно за три-чотири години до сну. За даними клініки Клівленда, наявність тригодинного вікна перед сном покращує якість сну та травлення.

Приготування їжі. Фото: скрін youtube
Приготування їжі. Фото: скрін youtube

Ранні та легкі вечері є найкращим вибором, адже сприяють кращому травленню, сну та метаболізму. Однак слід враховувати індивідуальні особливості та спосіб життя, вибираючи для себе найбільш оптимальний час для вечірньої трапези.

Нагадаємо, чи загрожує здоров'ю сон з мокрим волоссям

Як повідомляв "Знай.uа", як вершкове масло впливає на організм: правда, яку часто замовчують

Знай.ua писав, які частини курки не підійдуть для бульйону - ви повинні це знати, щоб не зробити організму "бо-бо"