Археологам вдалося знайти вражаючі докази, які свідчать про те, що люди вживали вино значно раніше, ніж вважалося до цього. Вчені розповіли, що це за знахідка та де вона була знайдена.

Про це розповіли Greek Reporter.

Ця сенсаційна знахідка проливає нове світло на історію виноробства в Європі. Дослідники стверджують, що люди могли насолоджуватися вином ще 4300 років до нашої ери.

Фрагменти глиняного посуду з останками вина в Дікілі-Таш
Фрагменти глиняного посуду з останками вина в Дікілі-Таш

Де ж було зроблено це неймовірне відкриття

Археологи досліджували стародавнє поселення Дікілі-Таш на півночі Греції. Саме там вони знайшли фрагменти глиняного посуду, на стінках якого збереглися сліди виноградного соку та вина. Ця знахідка кидає виклик усталеним уявленням про те, коли й де люди почали пити вино в Європі. До цього часу вважалося, що виноробство на континенті з'явилося значно пізніше, близько 3 тисяч років тому.

Популярні новини зараз
Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Нове відкриття в Дікілі-Таш свідчить про те, що люди могли вживати вино значно раніше, ще в епоху неоліту. Це дає підстави для нових досліджень та переосмислення історії виноробства в Європі. Вчені планують продовжити розкопки на цьому місці, щоб отримати більше інформації про раннє виноробство. Ці дослідження можуть допомогти нам краще зрозуміти, як люди жили та харчувалися тисячоліття тому.

Розкопки в поселенні Дікілі-Таш в Греції
Розкопки в поселенні Дікілі-Таш в Греції

Нагадаємо, що в льодовиках Альпів археологи натрапили на чоловіка, який міг замерзнути до смерті 400 років тому.

Як повідомляли раніше, у Греції археологи знайшли скелет заможної жінки, якому 2100 років.

Як писав "Знай" раніше, в Аргентині вчені знайшли останки стародавніх істот, яким приблизно 220 мільйонів років.