Як би сильно ми не любили наших домашніх улюбленців, але їхню вовну на одязі ніхто не любить.

На речах взагалі її не так просто позбутися, адже навіть після прання залишається її дуже багато. Грумери розповіли секрети, які допоможуть позбутися вовни в будинку та на одязі.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

За словами експертів, дуже важливо підібрати потрібний корм. Якісне харчування забезпечить вихованцю яскраву, блискучу вовну, яка не збирається в ковтуни і не сипеться постійно. Втім, результат від нового раціону буде помітним лише за кілька тижнів.

Важливо також стежити за здоров'ям та повноцінними фізичними навантаженнями вихованця – будь-які проблеми відбиваються на стані вовни та шкіри.

Популярні новини зараз
Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи
Показати ще

Грумери нагадали, що домашніх тварин необхідно регулярно та ретельно вичісувати та мити. Ці процедури зменшують випадання вовни.

кошеня, фото Pxhere
кошеня, фото Pxhere

Мити вихованця рекомендується приблизно раз на один-два місяці, а вичісувати — раз на один-два тижні, пояснили експерти.

Якщо вихованець категорично проти розчісування, спробуйте спеціальні гумові рукавички для видалення вовни.

Найпростіший варіант прибрати надлишки – обтерти шерсть у напрямку зростання вологим рушником.

Пес
Пес

Нагадаємо, що прогноз погоди та синоптики більше не потрібні: як щодо поведінки кота дізнатися, що буде дощ чи похолодання.

Раніше ми повідомляли, що він робить це не для того , щоб вас дозволити: секрети про котиків розкриті.