Процес прополювання на городі – це один з найважчих, оскільки висмикувати кожну травинку на ділянці не є справжнім задоволенням. Але якщо ви знаєте хитрі та дієві способи боротьби з бур’янами без необхідності прополювати город, зробити це буде швидко та легко.

Про це розповідає Garden Gate.

Досвідчені дачники, певно, вже звикли ходити городом і висмикувати кожен бур’ян власноруч, але тим, хто ще не знайомий з цією "захоплюючою" процедурою, варто дізнатися про дієві способи зробити це. Щоб зайвий раз не гнути спину на городі, варто знати, як можна швидко та ефективно позбутися цих зайвих травинок на ділянці.

Процес прополювання городу. Фото: Plant Care Today
Процес прополювання городу. Фото: Plant Care Today

Як швидко видалити бур’яни

Процес мульчування

Це доволі неважкий, але, водночас, ефективний засіб боротьби з набридливими бур’янами. Річ у тому, що мульча не дозволяє ґрунту пересихати і не дає молодим бур’янам рости. Щоб раз і назавжди забути про бур’яни, покрийте ґрунт шаром мульчі завтовшки 10-15 сантиметрів. Це може бути:

Популярні новини зараз
ТЦК можуть ходити у цивільному: чим це загрожує Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Українцям пояснили, як виїхати за кордон, щоб не "розвернули"
Показати ще
  • тирса;

  • торф;

  • трава;

  • перепріла солома;

  • кора дерев.

Людина, яка вириває бур'ян. Фото: Freepik
Людина, яка вириває бур'ян. Фото: Freepik

Народні способи

Якщо ви не хочете використовувати якісь хімічні засоби, скористайтеся звичайними народними методами. Наприклад, можна використати розчин оцту 6% із сіллю. Щоб бур’яни припинили свій розвиток, обприскайте їх цим розчином. Але варто бути обережними, адже робити це потрібно тільки там, де не ростуть інші рослини.

Можна також змішати сіль із содою, щоб видалити бур’яни між плиткою і на доріжках.

Нагадаємо, як можна ефективно використати звичайний попіл на своєму городі.

Як повідомляли раніше, як за допомогою звичайного пива можна позбутися звичайних слимаків на городі.

Як писав "Знай" раніше, як за допомогою звичайного целофанового пакету можна побороти шкідників на городі.