Але нове дослідження показало, що це стосується не лише нас, але й наших дітей. Вчені оприлюднили результати дослідження, яке доводить, що харчування батька має значний вплив на метаболічне здоров'я його дітей.

Дослідження, опубліковане в журналі Nature, показує, що надлишок жирної їжі у раціоні батька негативно впливає на якість його сперми. Це, у свою чергу, впливає на здоров'я майбутніх дітей, підвищуючи ризик метаболічних порушень, таких як непереносимість глюкози, яка є характерною для діабету.

Фастфуд // gettyimages
Фастфуд // gettyimages

Німецькі вчені провели дослідження на мишах, годувавши групу самців їжею з високим вмістом жирів протягом двох тижнів. Виявилося, що така дієта призвела до змін у типі РНК у мітохондріях сперматозоїдів. Ці зміни включають збільшення коротких фрагментів транспортної РНК, які можуть діяти як епігенетичні регулятори геному, змінюючи активність певних мітохондріальних генів.

Ці фрагменти РНК передаються від батька до ембріона, змінюючи інформацію, яку отримує ембріон, що може завдавати шкоди його здоров'ю.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Результати дослідження на мишах були підтверджені аналізом даних 3 431 дитини. Виявилося, що високий індекс маси тіла батька під час зачаття значно погіршує метаболічне здоров'я дітей. Діти батьків із надмірною вагою частіше мали метаболічні порушення, що пов'язано зі змінами в РНК їхніх батьків.

Це дослідження ще раз підкреслює важливість здорового способу життя для майбутніх батьків. Якщо ви плануєте мати дітей, слід звернути увагу на свою дієту і уникати надмірного вживання жирної їжі. Це допоможе не тільки вам залишатися здоровими, але й забезпечить кращий старт для здоров'я ваших майбутніх дітей.

Нагадаємо, Головні ознаки незрілого чоловіка – з такими навіть стосунки починати шкода

Раніше ми розповідали, що 56-річний японець щотижня пірнає в океан, щоб знайти тіло своєї дружини: 11 років тому її змило цунамі

Також, Кожен третій - мільйонер: вчені розкрили феномен носіїв поширеної групи крові