У світі знайдеться мало людей, які не любили б солодощі. Однак у деяких випадках надмірний потяг до десерту може свідчити про "несправності" в організмі. Експерти розповіли, про які саме.

Непереборне бажання з'їсти плитку шоколаду, торта або іншого десерту може сигналізувати, що організму не вистачає необхідних мінералів.

Солодощі. Фото: Youtube
Солодощі. Фото: Youtube

Лікарі пояснюють на конкретному прикладі. Так, якщо людині дуже хочеться шоколаду, то з великою ймовірністю йому не вистачає магнію. Цей мінерал дуже важливий для організму, адже допомагає нормалізувати кров'яний тиск, сприяє розслабленню м'язів та покращує засвоєння кальцію, що робить кістки міцнішими.

Шоколадка. Фото: скрін youtube
Шоколадка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати Не всі українці отримають червневі пенсії: кого ПФУ залишить без виплат Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн
Показати ще

Ще потяг до солодкого, особливо після їжі, може спостерігатися при дефіциті цинку. Людський організм не має здібностей до накопичення цього мінералу, тому необхідно самостійно забезпечити його регулярне надходження.

Цинк відіграє у здоров'я людини. Зокрема, підвищує імунітет та допомагає впоратися з бактеріальними та вірусними інфекціями. Також він підтримує здоров'я шкіри та щитовидної залози.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від ожиріння до проблем із серцем: улюблений багатьма молочний продукт може підірвати здоров'я.

Також наш портал інформував, від тиску, для судин та серця: експерти назвали найкорисніший овоч для пенсіонерів.

Крім того, ми писали, секрет струнка тіла – кава: дієтологи розповіли, як схуднути за допомогою популярного напою.