Зараз багато людей мають проблеми з психічним здоров'ям, такі як почуття неповноцінності, самотність і депресія. Дослідження показують, що це може бути через те, що наш сучасний спосіб життя не відповідає тому, до чого ми еволюційно пристосовані.

Еволюційна невідповідність виникає, коли наші фізичні або психологічні адаптації не відповідають сучасному середовищу. Наприклад, люди звикли жити в невеликих групах, але зараз живуть у великих містах, що призводить до самотності.

Депресія. Фото:Youtube
Депресія. Фото:Youtube

Ми також еволюціонували, люблячи солодке, що раніше було корисно, але тепер призводить до ожиріння і діабету. Соціальні медіа та технології погіршують ці проблеми, створюючи нереальні порівняння та викликаючи тривогу щодо соціального статусу.

Люди показують у мережі лише найкращі моменти, що знижує самооцінку інших. Це змушує людей прагнути до престижної роботи та матеріальних благ, іноді навіть брати борги, щоб виглядати заможними.

Популярні новини зараз
Не всі українці отримають червневі пенсії: кого ПФУ залишить без виплат Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила
Показати ще

Зірка Disney Еммі Дав Камерон
Зірка Disney Еммі Дав Камерон

Молодь починає переосмислювати свої цілі в житті, більше уваги приділяючи психічному та фізичному здоров'ю. Вони відмовляються від традиційних орієнтирів, як-от придбання житла або створення сім'ї.

Для вирішення проблеми, пов'язаної з тим, що наше сучасне життя не відповідає нашій еволюційній природі, не обов'язково повертатися до життя наших далеких предків.

Здоровий сон. Фото: Youtube
Здоровий сон. Фото: Youtube

Ми можемо поліпшити своє психічне здоров'я та добробут, адаптуючи сучасне життя до наших потреб: менше тиску від скупчених місць, більше часу на природі, більша увага до простоти та уважності, а не до матеріальних речей та соціальних мереж.

Нагадаємо, АЛЛО передає 1 мільйон гривень на інклюзивний літній табір

Раніше ми писали про те, що безсоння в умовах війни: як зберегти психічне здоров'я та налагодити режим

Крім того, Знай.ua повідомляв, розкрито таємницю, чому люди набирають вагу після 40: справа зовсім не в гормонах