Жителька Сан-Франциско, Стелла Татола, подала позов проти Microsoft і двох великих продавців секс-іграшок, стверджуючи, що вони можуть знати про їхні майбутні покупки за "кликами" мишки. За її словами, це відбувається без згоди клієнтів, незважаючи на обіцянки конфіденційності.

Позов дівчина подала 25 червня у Північному окрузі Каліфорнії. У ньому Татола заявляє, що компанії Babeland та Good Vibrations, що належать Barnaby Ltd., дозволяють Microsoft стежити за тим, що користувачі шукають та купують на їхніх сайтах.

Секс-шоп - фото Информатор
Секс-шоп - фото Информатор

"Без відома користувачів, що є серйозним порушенням конфіденційності, Barnaby дозволяє Microsoft збирати та використовувати особисту інформацію про сексуальні уподобання та практики відвідувачів сайтів для своєї комерційної вигоди," – йдеться в позові.

Ця інформація включає пошукові запити, покупки та унікальні ідентифікатори користувачів.

Популярні новини зараз
Українців готують до голодної зими - таролог налякала прогнозом: "Не буде нічого їсти" ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила
Показати ще

У скарзі стверджується, що сайти Good Vibrations та Babeland використовують трекери Microsoft Clarity, які записують дії користувачів у реальному часі, такі як рухи миші, кліки та навігацію сайтом.

Microsoft на своєму сайті Clarity стверджує, що обробляє величезну кількість анонімних даних, щоб отримати цінну інформацію та покращити свої продукти та послуги.

Однак, на думку Татоли, передача цих даних Microsoft порушує Політику конфіденційності Barnaby, за якою такі дані не повинні передаватися третім особам.

Скриншоти коду із сайтів / фото: 404media
Скриншоти коду із сайтів / фото: 404media

У позові вона показала скріншоти коду із сайтів, де використовуються файли cookie з унікальними ідентифікаторами. Ці файли cookie, як стверджує Microsoft, використовуються для реклами та аналітики.

Татола стверджує, що це порушення Каліфорнійського закону про вторгнення у приватне життя та Федерального закону про прослуховування телефонних розмов.

У лютому вона вже подавала колективний позов проти Adam & Eve, іншого великого продавця секс-іграшок, стверджуючи, що "їхній сайт надав Google інформацію про її пошуки 8-дюймових фалоімітаторів та ременів безпеки".

Наразі Microsoft, Babeland та Good Vibrations не прокоментували цю ситуацію.

Також поспішаємо повідомити, жінка намагалася провезти 350 картриджів для Nintendo Switch: місце для схованки трохи бентежить

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що на геймдиректора Microsoft Філа Спенсера скинули атомну бомбу: він знищений - у Fallout 76

Вам варто дізнатися про 500 000 перешкод і 30 нових локацій: Microsoft Flight Simulator 2024 перевершив гравців рівнем реалізму