У світі медицини іноді трапляються унікальні випадки, що вражають навіть досвідчених лікарів. Один із таких інцидентів нещодавно стався у Філадельфії, США, де 55-річний чоловік пережив надзвичайно рідкісну подію – укус бджоли прямо в очне яблуко.

Історія почалася, коли потерпілий звернувся до відділення невідкладної допомоги за два дні після інциденту. Про це повідомляє Oddity Central.

Укус бджоли прямо в око, фото: The New England Journal of Medicine
Укус бджоли прямо в око, фото: The New England Journal of Medicine

Він скаржився на різке погіршення зору та сильний біль у правому оці. Цікаво, що чоловік уже звертався за медичною допомогою одразу після укусу, де йому видалили жало бджоли з ока та відпустили додому.

Однак, як виявилося пізніше, перша медична допомога була недостатньою, оскільки частина жали залишилася в очному яблуку.

Популярні новини зараз
Українців масово позбавлятимуть водійських прав – нові обмеження торкнуться кожного третього Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах Прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати" Що потрібно знати при покупці курячих яєць: прості правила, щоб не злягти з отруєнням
Показати ще

Коли офтальмологи оглянули пацієнта через два дні після укусу, вони виявили серйозні ускладнення. Праве око чоловіка було набряклим, запаленим і налитим кров'ю. Особливо помітно було скупчення крові у нижній частині райдужної оболонки. Пацієнт скаржився на сильний біль, а швидкий тест показав, що його зір погіршився настільки, що ледве міг порахувати пальці перед собою.

Бджоли, скріншот: YouTube
Бджоли, скріншот: YouTube

Під час детального обстеження вони виявили гострий фрагмент жала, що застряг на межі між рогівкою та білком ока.

Фахівці обережно видалили решту жалу за допомогою спеціального офтальмологічного пінцету. Після процедури пацієнту призначили курс лікування, який включав місцеві антибактеріальні препарати та краплі очей для зняття запалення та попередження можливих інфекцій.

Нагадаємо, жінка подала до суду на Microsoft: вони знають про те, на які секс-іграшки вона натискає "купити"

Як повідомляв "Знай.uа", одну жінку розшукують по всьому світу за $5 млн, але чому: ким є Ружа Ігнатова

Знай.uа писав, привіт із минулого: 73-річний чоловік отримав відповідь на своє послання у пляшці через 63 роки