У південнокорейському місті Кумі стався інцидент, подібний до якого ніде і ніколи не відбувався...

Робот-адміністратор, який працював у міській раді, несподівано "вчинив самогубство", стрибнувши зі сходів. Цей випадок став першим у своєму роді не лише в Південній Кореї, а й загалом. Про це повідомляє France24.

Робот, скріншот: Youtube
Робот, скріншот: Youtube

Згідно з повідомленнями очевидців, перед фатальним стрибком робот деякий час кружляв на місці, ніби перебуваючи у стані невизначеності. При цьому він сигналізував про технічні проблеми, що могло бути ключем до розуміння його подальших дій.

Поки що місцева влада та фахівці ретельно вивчають обставини цієї незвичайної події, намагаючись зрозуміти, що саме призвело до такого несподіваного фіналу.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Слід зазначити, що це робот був звичайним експериментальним зразком. Він активно працював у міській раді Кумі з серпня 2023 року, виконуючи різні адміністративні функції. Його обов'язки включали доставку документів між відділами та надання різної інформації місцевим мешканцям. По суті, він став повноцінним членом команди міської адміністрації.

Один із чиновників міської ради, коментуючи ситуацію, наголосив, що робот був дуже старанним у своїй роботі.

Він навіть мав свою карту держслужбовця. Його робочий день тривав із 9:00 до 18:00, що відповідає стандартному робочому графіку. Особливістю робота була його здатність обслуговувати кілька поверхів будівлі міської ради самостійно викликаючи ліфт. Ця функція відрізняла його від інших подібних роботів, які зазвичай обмежені роботою на одному поверсі.

Нагадаємо, вже писати заповіт? Вчені створили робота, додавши до нього справжній людський мозок

Як повідомляв "Знай.uа", вчені хочуть пересаджувати голови вже зовсім скоро: чим це може закінчитися

Знай.ua писав, блогер мріяв стати собакою і "вбухав" купу грошей: тепер з'явилося інше бажання