У сучасному світі все більше уваги приділяється здоровому способу життя та правильному харчуванню, тому вибір інгредієнтів для приготування їжі набуває особливого значення.

Одним з ключових компонентів багатьох страв є борошно, і хоча рафіноване борошно пшеничне залишається найпопулярнішим вибором, дієтологи і експерти з харчування все частіше рекомендують звернути увагу на більш корисні альтернативи. Адже "класика" пов'язана із певними ризиками для здоров'я.

Жінка тримає борошно в руках
Жінка тримає борошно в руках

Дослідження показують, що надмірне споживання продуктів із "рафінованого" борошна може підвищувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань, зокрема ішемічної хвороби серця.

Однак це не означає, що від муки слід повністю відмовитися. Існує багато корисних альтернатив. Сертифікований дієтолог Саманта Кассетті радить звернути увагу на вівсяне борошно, наприклад. Це цільнозернове борошно є вибором №1 для тих, хто шукає найбільшу користь у продуктах. Вона зберігає природний вміст вітамінів, мінералів, клітковини та антиоксидантів.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів
Показати ще

Дослідження 2024 року показало, що регулярне споживання цільнозернових продуктів у середньому віці пов'язане з більш здоровим старінням та збільшенням тривалості життя без хронічних захворювань приблизно на один рік.

Вівсяне борошно особливо цінне тим, що його легко приготувати самостійно, просто подрібнивши овес до консистенції борошна. Воно підходить людям з різними дієтичними обмеженнями, включаючи тих, хто дотримується дієти без глютену (за умови використання безглютенової вівсянки).

Харчова цінність вівсяного борошна вражає. Чверть склянки вівсяного борошна містить приблизно 120 калорій, 22 г вуглеводів, 3 г клітковини, 4 г білка та 2 г жирів.

Нагадаємо, сезон малини: скільки можна з'їдати без шкоди здоров'ю і кому ягода протипоказана

Як повідомляв "Знай.uа", 5 причин додати більше молочки до свого раціону: поради дієтології

Знай.ua писав, їж авокадо, чорнослив і хрін - будеш красива, як Софі Лорен: топ-способи "видалення" жиру з живота