Погляд із космосу на нашу планету може, як виявилося, докорінно змінити світогляд людини. Саме це сталося з Роном Гараном, колишнім астронавтом NASA, який провів у космосі 178 днів, подолавши понад 114 мільйонів кілометрів навколо нашої планети.

Його унікальний досвід спостереження за Землею з МКС призвів до глибоких роздумів про наше життя та місце людства у Всесвіті. Про це повідомляє Big Think.

Космос, скріншот: Youtube
Космос, скріншот: Youtube

62-річний чоловік зазначив, що багато речей, які турбують більшість людей у ​​повсякденному житті, насправді незначні, якщо дивитися на них у глобальному масштабі.

На його думку, ми маємо бути набагато більше стурбовані такими глобальними проблемами, як зміна клімату та вирубування лісів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Описуючи свої спостереження, Гаран розповів про разючі видовища, які він бачив з космосу: спалахи блискавок, північне сяйво, до яких, здавалося, можна доторкнутися. Але найбільше вразила його неймовірна тонкість атмосфери нашої планети. Він усвідомив, що цей тонкий, як папір, шар є єдиним, що підтримує життя кожної живої істоти на Землі.

Відкритий космос, скріншот: Youtube
Відкритий космос, скріншот: Youtube

Цей досвід змусив Гарана переосмислити наші пріоритети як суспільства.

На його думку, нам необхідно змінити наше мислення з "економіка, суспільство, планета" на "планета, суспільство, економіка". Після повернення на Землю Гаран став пристрасним захисником збереження нашої планети.

Нагадаємо, КПІ прославився на весь світ, створивши супутник, який уже 10 років знищує всіх конкурентів у космосі.

Як повідомляв "Знай.uа", вчені знайшли "живих мерців" у космосі та дізналися, чому вони такі

Знай.ua писав, МКС хочуть знищити, довіривши це Ілону Маску: "супутник" Землі хочуть втопити в океані вже скоро