Щороку тисячі пасажирів поїздів залишають у себе різні речі – від екзотичних до звичайних. Неймовірно, але близько 70% втрачених предметів все ж таки знаходять і повертають їх власникам завдяки зусиллям залізничників.

За перші шість місяців цього року контакт-центр Укрзалізниці отримав 8188 звернень від пасажирів, які бажають знайти втрачені речі – майже вдвічі більше, ніж минулого року за той же період.

Серед найбільш незвичайних предметів, які вдалося забрати в колекцію – іграшковий олень заввишки 120 см, пакет із вісьмома палицями ковбаси, а також незвичайні знахідки, такі як паспорт на імплант, відро полуниці та смичок від скрипки в блакитно-бірюзовому рушнику.

Люди біля потягу
Люди біля потягу

Звичайно, є і більш поширені речі, які пасажири часто залишають у поїздах: гаманці, телефони, ноутбуки, документи, годинники, прикраси та ключі.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Щоб уникнути таких неприємностей, Укрзалізниця радить перед виходом із поїзда перевірити, чи не залишили Ви щось цінне.

А якщо Вам все-таки не пощастило і Ви втратили щось важливе, не варто зневірятися. Просто заповніть форму на сайті Укрзалізниці і фахівці оперативно допоможуть повернути втрачену річ.

Також наш портал повідомляв, до ондиціонерів поставили, але вони не для всіх: Укрзалізниця відзвітувала перед пасажирами

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що у українців виганятимуть з поїзда: що потрібно знати, щоб уникнути цього

Читайте також: станції закриваються і можна не встигнути – як працює київське метро під час повітряних тривог