Нове дослідження показує, що наші вподобання щодо температури у будинку багато в чому залежать від нашого дитинства. Дослідники з Ірландії та США виявили, що умови, в яких ми виростали, можуть мати довготривалий вплив на наші теплові звички.

За словами дослідників, люди, які виросли у теплих будинках, зазвичай підтримують вищі температури у своїх нинішніх домівках. Це відкриття підтверджує гіпотезу, що раннє теплове середовище чинить тривалий вплив на наші температурні вподобання в дорослому житті.

Мати з дитиною біля каміну. Фото: скрін youtube

Дослідження зосереджено на домогосподарствах у США, де енергоспоживання на опалення та охолодження становить значну частину витрат. Статистика показує, що опалення та охолодження складають понад половину енергоспоживання в житлових будинках, що дорівнює 21% загального енергоспоживання країни.

Опитування показали, що попри те, що багато домогосподарств удень порожні, їх мешканці часто залишають увімкненими обігрівачі та кондиціонери. Це не тільки збільшує рахунки за електроенергію, але й підвищує загальне енергоспоживання. Лише 42% американців використовують термостати так, щоб економити енергію.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

У дослідженні взяли участь понад 2000 людей. Їх попросили згадати середні зимові та літні температурні налаштування у їхніх дитячих будинках і порівняти їх з нинішніми. Також вивчався емоційний зв'язок зі спільнотою, що виявилося важливим чинником у теплових вподобаннях.

Результати показали, що ті, хто виріс у тепліших будинках, підтримують подібні температурні умови і в своїх дорослих домівках. Цікаво, що ця тенденція зберігалася незалежно від раси, освіти, доходів і географії. Однак люди, які переїхали в прохолодніші регіони і мали сильний емоційний зв'язок зі спільнотою, підтримували нижчі температури.

Нагадаємо, Українці стали вибагливішими до вибору житла: що саме шукають орендарі

Раніше ми розповідали: Чоловікам на замітку: споглядання жіночих грудей може продовжити життя

Також, Українцям допоможуть бджоли: вчені знайшли новий спосіб зберігати їжу без холодильника за відсутності електроенергії