У спеку відбувається активне зневоднення організму, люди відчувають занепад сил і нездужання. Втім, є простий вихід, як покращити самопочуття. Експерти радять щодня вживати доступний овоч.

Раціон харчування в спеку повинен бути збалансованим і не містити жирної їжі, що важко перетравлюється, а також солодких напоїв і алкоголю.

Спека в Україні. Фото: скрін youtube
Спека в Україні. Фото: скрін youtube

Літо - сезон доступних фруктів та овочів. Фахівці рекомендують цим користуватися і додавати в раціон якомога більше такої їжі. Зокрема, на щоденній основі варто вживати огірки.

Однією з найважливіших переваг огірків у літню спеку є високий вміст води – до 95%. Овоч захистить від зневоднення, що у свою чергу зробить організм більш стійким до спеки.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Огірки. Фото: скрін youtube
Огірки. Фото: скрін youtube

Крім того, огірки дадуть заряд енергії, якої може не вистачати спекотного літнього дня. В овочі, крім води, міститься чимало поживних речовин, зокрема вітамін К, С, а також антиоксидант, які підтримують імунну функцію.

Ще в огірках міститься калій, який відіграє важливу роль у регулюванні артеріального тиску та допомагає підтримувати правильний баланс електролітів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо хочете довше залишатися молодими та енергійними: потрібно додати ці продукти до раціону.

Також наш портал інформував, здоров'я буде, як у космонавта: стало відомо, від яких напастей може захистити виноград.

Крім того, ми писали, не важливо – смажені чи варені: до яких порушень може призвести щоденне вживання яєць.