Уявіть собі: Ви лежите на шезлонгу біля приватного басейну, оточені пишним тропічним листям, насолоджуючись теплими променями сонця. Саме так тепер живе 27-річна Плам Лі з Мейденхеда, Беркшир.

Вона не на відпочинку та не у відпустці. Плам переїхала з Великобританії до Південної Африки і тепер стверджує, що вартість життя там дозволяє їй витрачати менше грошей і при цьому насолоджуватися життям.

У Південній Африці, можете уявити? Детальніше розповіли у The Sun.

"Я плачу 450 фунтів (24 000 грн, – ред.) на місяць за садовий котедж з двома спальнями та басейном. Я можу працювати в басейні або на пляжі", – розповідає Плам, онлайн-педагогиня студентів із Британії.

Плам Лі у Південній Африці / фото: The Sun
Плам Лі у Південній Африці / фото: The Sun

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Плам навчається на вищу педагогічну освіту, яка у Південній Африці коштує всього 1,5 тисячі фунтів (80 000 грн, – ред.), тоді як у Британії їй довелося б заплатити близько 10 тисяч (535 000 грн, – ред.) Вона зізнається, що це виявилося не таким складним рішенням.

Плам веде свій бізнес із затишного котеджу, насолоджується прекрасною погодою та харчуванням поза домом за набагато менші гроші, ніж у Великій Британії.

"Коктейлі тут коштують 4 фунти замість 15 фунтів у Лондоні. Я заощаджую вдвічі більше, ніж у Британії. Я зможу внести заставу за будинок наступного року. В Англії це було б неможливо. Багато хто з моїх друзів говорив мені, що я збожеволіла, але я знала, що у мене немає іншого вибору", – ділиться дівчина.

Плам Лі у Південній Африці / фото: The Sun
Плам Лі у Південній Африці / фото: The Sun

Чому молодь тікає з Великобританії

За даними Управління національної статистики ONS, у 2023 році понад півмільйона людей, а точніше 532 тисячі, залишили Великобританію, щоб жити за кордоном. Південна Африка стала восьмим за популярністю напрямом для тих, хто шукає нове життя.

Дослідження компанії Postgrad показало, що половина британців розглядають можливість залишити Великобританію у пошуках кращих можливостей за кордоном, а двоє з п'яти не вважають свою країну відповідним місцем для життя молодих людей.

Опитування 2024 року показало, що більшість людей турбують високі ціни на житло, недостатні зарплати та високі податки. Кожен третій вірить, що міг би заробити більше грошей, працюючи в іншій країні.

"Я одна з таких людей. Ми залишаємо Великобританію, щоб стати кращим за кордоном, тому що майбутнє Великобританії надто похмуре. Нас витісняють з Британії зростаючі ціни, вартість освіти та неефективна система охорони здоров'я", – підсумовує Плам.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що дівчина, вагітна протягом 12 років, готується до ролі бабусі в 40: у малюка буде "100 нянь"

Вам варто про це знати, чи українка вкрала кафе у японського героя-волонтера Фумінорі Цучико: він розчарований у всіх нас

Читайте також, три жінки відчули Бога і пішли в черниці: дивляться "Опенгеймера", волонтерять і насолоджуються життям