Батьки все частіше замислюються над тим, як правильно навчити своїх дітей поводитися з грошима.

Це завдання не таке просте, як може здатися на перший погляд, адже воно вимагає не тільки теоретичних знань, а й практичного підходу та правильного прикладу з боку дорослих. Про це розповіла Експерт із питань фінансів Олена Шепель.

Людина тримає гроші в руках
Людина тримає гроші в руках

Одна з найпоширеніших проблем – це розрив між словами та діями. Батьки можуть говорити про важливість обліку витрат, але самі цього не роблять. Така непослідовність може призвести до того, що діти несерйозно сприймають фінансові поради.

Експерт зазначає, що у багатьох європейських країнах діти вже з п'ятирічного віку навчаються не лише рахувати гроші, а й економити їх. Рекомендується розпочинати розмови про фінанси, як тільки дитина навчиться рахувати до двадцяти. Це допоможе закласти "міцний фундамент" для подальшого фінансового розвитку.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Важливо також звернути увагу на те, як ми говоримо про гроші та багатство у присутності дітей.

Пенсіонер з грошима в руках
Пенсіонер з грошима в руках

Негативні висловлювання про багатих людей або про те, що великі гроші обов'язково пов'язані з проблемами можуть сформувати у дитини неправильне ставлення до фінансів. Натомість слід пояснювати, що гроші – це інструмент, який можна використовувати по-різному, і що вони не визначають того, чи хороші люди з грошима чи погані.

Нагадаємо, ви точно любите, якщо "правильно" відповісте на ці три питання : вони розкриють про вашу пару правду

Як повідомляв "Знай.uа", фрази, які змінюють життя: як стати психологічно непохитною людиною

Знай.uа писав, як зрозуміти, що приховує ваш чоловік : цей лайфхак рятує дівчат