Уявіть місце, де люди замкнені у клітинах, а життя перетворюється на кошмар. Це не сюжет фільму, а реальність в одній із найстрашніших в'язниць світу CECOT у Сальвадорі. Відкрита лише рік тому, ця в'язниця суворого режиму вже здобула репутацію "найгіршої на Землі".

CECOT може вмістити до 40 тисяч в'язнів і умови тут настільки жахливі, що правозахисні групи не стримуються в критиці. Один із найпохмуріших описів дав колишній член ООН із попередження тортур Мігель Сарре, назвавши в'язницю "бетонно-сталевою ямою".

Життя у "найгіршій" в'язниці на Землі / фото: LADbible
Життя у "найгіршій" в'язниці на Землі / фото: LADbible

За його словами, CECOT це спосіб для уряду Сальвадора позбутися людей, як сміття, без застосування страти.

Вибратися звідти майже неможливо. В'язниця оточена високими стінами з колючим дротом, відеоспостереженням і навіть електричним парканом.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Плату за світло нараховуватимуть по-новому Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Усередині все ще гірше: камери розраховані на понад 100 осіб, але в них лише 80 ліжок. Спати доводиться на голих металевих нарах матраци тут не передбачені, лише тонкі ковдри. У туалет лише дві на сотню людей.

Життя у "найгіршій" в'язниці на Землі / фото: Х
Життя у "найгіршій" в'язниці на Землі / фото: Х

Життя в CECOT це 24 години пекла. Ув'язнені проводять практично весь час у своїх камерах, їм доступні лише дві Біблії на всіх, а на фізичні вправи відводиться всього 30 хвилин на день, причому навіть тоді вони закуті у кайдани. Телефонні дзвінки та побачення з близькими теж під забороною.

Ця в'язниця справжня діра, куди більше ніколи не побачать нормального життя. І, незважаючи на всю критику, CECOT став взірцем для інших країн, які тепер замислюються над створенням подібних місць.

Нагадаємо, росіяни відправляють молодь із бідних країн Африки та Азії "на забій": заради чого вони погодилися

Раніше ми писали, Instagram-модель та подруга Ді Капріо тримала у рабстві жінок та дітей: "Я можу сказати, що я Ісус"

Крім того, Знай.ua повідомляв, житомирянин плюнув у борщ своєї дружини і став жертвою неймовірної трагедії