Ретроградний Меркурій – це, мабуть, одне із найбільш обговорюваних астрологічних феноменів. Навіть якщо ви не особливо вникаєте в астрологію, то напевно чули, як люди кажуть, що все в житті починає руйнуватися саме через цей період. Цього року він триватиме з 5 до 28 серпня.

З наукового погляду, ретроградний Меркурій – це лише оптична ілюзія, розповідає ТСН. Планета ніби починає рухатись у зворотний бік на своїй орбіті.

Але насправді все простіше: Земля просто обганяє Меркурій на своєму шляху навколо Сонця, і нам здається, що він рухається назад. Таке відбувається кілька разів на рік і зазвичай триває близько трьох тижнів.

Ретроградний Меркурій. Фото: Youtube
Ретроградний Меркурій. Фото: Youtube

В астрології все не так просто. Вважається, що в цей період можуть виникнути проблеми зі спілкуванням, технікою та взагалі будь-якими починаннями. Саме тому ретроградний Меркурій іноді називають часом "затримок та збоїв". Астрологи радять тим часом уникати підписання важливих документів, починання нових проектів та великих покупок.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Але не все так похмуро! Цей період можна використовувати і з користю, наприклад, щоб обміркувати свої попередні дії або завершити старі справи. Якщо ти хочеш пройти цей період із максимальною користю та мінімальними втратами, можна спробувати спеціальні медитації.

Ретроградний Меркурій / фото: Freepik
Ретроградний Меркурій / фото: Freepik

  • Медитація на відпущення минулого

Ця практика допомагає звільнитися від непотрібних уподобань та залишити минуле позаду. Потрібно просто сісти у зручне положення, заплющити очі та зосередитися на диханні. Потім уяви, що відпускаєш ті ситуації чи стосунки, які тобі не потрібні. Уявляй їх, як легкі хмари, які повільно відлітають у далечінь.

  • Медитація на новий початок

Якщо ти хочеш зосередитись на створенні нового майбутнього, ця медитація для тебе. Почни з глибокого дихання та розслабся. Уяви собі чистий аркуш паперу чи полотно. Заповни його образами того життя, яким ти хочеш жити. Зосередься на цих позитивних думках і уявляй, як вони стають реальністю.

  • Медитація захисту від негативних енергій

Для захисту від негативу можна спробувати медитацію із візуалізацією захисного бані. Сядь у тихому місці, запали свічку або використовуй аромат, який тобі подобається. Уяви, що навколо тебе з'являється світловий купол, який захищає тебе від усього поганого. Повторюй позитивні афірмації, щоб посилити ефект.

Ці медитації допоможуть тобі пройти через Меркурій ретроградний без стресу і навіть з користю для себе.

Нагадаємо, клімат на планеті повністю зміниться вже через 10 років — де може наступити новий льодовиковий період

Раніше ми писали про те, що якщо ви ліниві, то ці породи собак спеціально для вас

Крім того, Знай.ua повідомляв, ці звички буквально зроблять із вас бідняка: на що ми витрачаємо гроші, не помічаючи