Другою найстарішою людиною американського Нью-Йорка вважається Луїза Джин Сіньйор. Влітку 2024 року жінці виповнилося 112 років. Група журналістів приїхала запитати у Луїзи, у чому секрети її довголіття, і які поради вона дає тим, хто хоче прожити так само довго.

Про це стало відомо завдяки статті, яку опублікувало видання businessinsider.

У чому секрети довголіття 112-річної американки

Луїза Жан Сіньйор народилася 31 липня 1912 року в Нью-Йорку. Вона ніколи не думала, що проживе так довго, але тепер є другою найстарішою людиною у місті.

Вона пережила своїх молодших братів і сестер і приєдналася до клубу суперстолітніх людей, тобто тих, які прожили до 110 років і більше.

Луїза Джин Сіньйор, фото: businessinsider
Луїза Джин Сіньйор, фото: businessinsider

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Жінка каже, що до цього результату її привели три речі – відсутність чоловіка, активність та середземноморська дієта.

"Я не вийшла заміж. Ось чому я в порядку. Немає шлюбу, немає дітей. Я краще буду самотньою. Коли ви одружені, у вас багато проблем", – розповідає Луїза.

Жінка додає, що, крім того, вона не п'є і не курить, дотримується суворого порядку дня і протягом усього життя була дуже активною.

Вона часто плавала та гуляла скрізь, де могла. Коли Луїза вийшла на пенсію, вона також почала грати в боччі (італійська гра з м'ячем) щоранку, плавати та їздити на велосипеді щодня увечері, а також танцювати.

Коли їй довелося припинити займатися спортом, оскільки її здоров'я погіршилося, американка продовжила робити розминку і ходити туди-сюди коридором, щоб потренуватися.

Натомість Луїза вважає, що її дієта допомогла їй досягти 112 років.

"Я росла серед смачної їжі. Італійська їжа дуже хороша. Ми щовечора їли салат, фрукти та овочі. І у нас завжди було вино на столі. Торти та газовані напої були лише в неділю", – згадує жінка.

Вона досі додає томатний соус, часник чи оливкову олію до своїх страв – це ключові інгредієнти середземноморської дієти, яка була визнана найздоровішою.

Нагадаємо, а ви просто сушили їм волосся? Де в побуті можна використовувати звичайний фен - навіть взуття розтягніть.

Раніше повідомлялося, перевірте ще у магазині: як зрозуміти, що консерви зіпсовані, не відкриваючи банку.

Також, перманентний макіяж може закінчитися трагедією: як захистити себе від опіків та збитків.