Група вчених із норвезького Університету Осло під чуйним управлінням Даніели Пфабіган провела цікаве дослідження взаємозв'язку різних гормонів та інтимного задоволення.

Вчені з'ясували, що перед статевим актом слід обов'язково поїсти, щоб отримати максимум задоволення.

Результатами своїх досліджень вчені поділилися на сторінках профільного видання Psychophysiology.

Інтим у ліжку, скріншот: Youtube
Інтим у ліжку, скріншот: Youtube

Приглушене світло, спокійна музика, келих вина та свічки – все це чудово сприяє романтичному настрою. Однак є ще одна важлива річ, яку слід обов'язково здійснити перед походом до спальні – це поїсти.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Дослідники з Університету Осло стверджують, що «м'які ласки» менш приємні, коли ви голодні. Вони пояснюють, що цей незвичайний ефект пов'язаний із греліном, також відомим як «гормон голоду».

"Окрім своєї встановленої ролі гормону, що стимулює апетит, грелін також бере участь у присвоєнні цінності соціальним винагородам, таким як дотик", - зазначають вчені.

Пара в ліжку, фото freepik
Пара в ліжку, фото freepik

Грелін - це гормон, що виробляється і вивільняється в основному клітинами шлунка, а також у невеликих кількостях виділяється тонким кишечником, підшлунковою залозою та мозком. Його називають «гормоном голоду», оскільки він стимулює апетит, збільшує споживання їжі та сприяє накопиченню жиру. У попередніх дослідженнях вчені виявили, що ефект греліну поширюється як на їжу, так і на інші види задоволення.

Для проведення експерименту вчені запросили 60 добровольців на тестування, поділене на два дні. Першого дня, який умовно назвали «харчовим», учасники не їли нічого з 9 ранку і прибули до лабораторії о 15. Вони отримали рідку їжу та банан. На другий день експерименту учасники нічого не їли з 9-ї ранку і після обіду їм їжу теж не давали.

Інтим, скріншот: Youtube
Інтим, скріншот: Youtube

Аналізи показали, що у «харчовий» день рівень греліну знизився відразу після їжі, а другого дня він залишався високим. У два дні учасників перевіряли на дотик (до правої гомілки) та в процесі сканували їхній мозок за допомогою сканера МРТ. Також їх просили оцінити, наскільки приємними були дотики. Учасники зазначили, що дотики були приємнішими у «харчовий» день і менш приємними в день без їжі.

"Це може означати, що дотики заради гарного самопочуття, наприклад розслаблюючий масаж, мають більш позитивний ефект після їжі, ніж натщесерце. Зниження задоволення непродовольчих винагород також може ускладнити дотримання дієти для схуднення", - зазначають автори дослідження.

Вони додають, що результати дослідження не є остаточними і потрібно провести додаткові тести. Але вже зараз можна сказати впевнено, що гормон грелін має велике значення у соціальному та інтимному житті людини.

Нагадаємо, "ходова довжина": вчені з'ясували, який, на думку жінок, ідеальний розмір чоловічого "огірочка".

Раніше повідомлялося, чоловіки, увага: дивитися "полуничку" на самоті - загрожує плачевними наслідками.

Також, водіїв змусять оновлювати права кожні 5 років: кого торкнуться зміни.