Юний 17-річний хлопець Олександр Гаркуша врятував життя п'ятьох дітей, вчасно забравши з їхніх рук гранату. Проте, сам не стиг її відкинути на безпечну відстань і залишився без частини руки.

Історію молодого героя розповіли у чернігівській фейсбук-спільноті. Запалену гранату у руках дітей Олександр Гаркуша побачив, коли проходив повз дитячий майданчик. Про те, як діяти, юнак навіть не задумувався.

"Цей 17-річний янгол врятував життя 5 дітей! Але сам втратив частину руки. У той день Олександр Гаркуша проходив повз дитячий майданчик. Коли раптом у руках малечі побачив... запалену гранату! Не роздумуючи, 17-річний хлопець вихопив її з рук дітей! Але викинути вже не встиг.", - йдеться у повідомленні.

Олександр Гаркуша, facebook.com/chernihiv.kisel
Олександр Гаркуша, facebook.com/chernihiv.kisel

"У військовому ліцеї нам казали, що граната детонує за 4 секунди. Але я не встиг...", - згадує той день Олександр.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Хлопець закрив собою дітей від уламків, але отримав безліч поранень та втратив 4 пальці. Життя хлопцю врятував його батько, який саме повернувся з АТО.

"Він прибіг і знову кудись пішов - виявилось, що по аптечку. Його укол врятував мене", - згадує Олександр.

Як зазначається, зараз юний герой продовжую навчання у військовому ліцеї. Але, на жаль, через травму руки його мрія стати розвідником майже нездійсненна. Олександр Гаркуша став першим, кого нагородили орденом "За мужність" у 17 років.

Скріншот: facebook.com/chernihiv.kisel
Скріншот: facebook.com/chernihiv.kisel

Нагадаємо, котли та плити стали "жерти" вдвічі більше газу, українцям не по кишені: "Немає грошей на найнеобхідніше!". Українці скаржаться на суттєве погіршення якості газу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", батьки просять у Зеленського скасувати ЗНО і заборонити мобільні телефони в школах. Українці просять заборонити учням користуватися мобільними телефонами.

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.