17-річний австралійський хлопчик пішов з життя від укусу кубомедузи під час плавання в океані біля узбережжя Квінсленда.

Це сталося 22 лютого, його ім'я не називається. Хлопець плавав біля мису Кейп-Йорк і після укусу його екстрено доставили в лікарню вертольотом. Однак згодом, першого березня він все ж помер.

Медуза, скріншот: Youtube
Медуза, скріншот: Youtube

За останні п'ятнадцять років це перша зареєстрована смерть від укусу кубомедузи в Австралії. Ліза-Енн Гершвін-морський біолог-вважає, що люди, які живуть далеко від великих міст, знаходяться в самому вразливому становищі.

"У густонаселених районах Квінсленда, в Кернсі, Таунсвіллі і Маккеї ми поширюємо освітні програми, Морські сітки, є вибір захисного одягу. Але на мисі Кейп-Йорк, на жаль, нічого цього немає", - зазначила вона.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Подібний укус отруйної кубомедузи викликає смертельне ураження серця. Лише небагатьом вдається вижити після такого. Цей вид зустрічається в тропічних водах, тому в період з жовтня по травень плавцям рекомендують носити спеціальні захисні костюми.

Медуза, скріншот: Youtube
Медуза, скріншот: Youtube

Нагадаємо, Рибак зловив дитинча акули з "людським" обличчям, кадри вразили весь світ

Як повідомляв "Знай.ua", Тернопільський ресторатор виловив на Мальдівах двометрового монстра: гострий ніс і зубища, як у акули

Знай.ua писав, вчені виявили в океані Кораловий риф висотою в 500 метрів, відео. Можливо, це найбільш очевидно на знаменитому Великому Бар'єрному рифі Австралії.