Нова ядерна бомба B61-13 потужністю 360 кілотонн, яку розробляють США, може завдати істотних збитків російській столиці, де перебуває приблизно 13 млн осіб. Число загиблих від ядерного удару новою бомбою Пентагону оцінюється в 311480 осіб, а поранених - 868860 осіб.

Такі дані виходять із моделювання, яке провело американське видання Newsweek за допомогою сервісу Nukemap.

Ядерний вибух - арт, скріншот: YouTube
Ядерний вибух - арт, скріншот: YouTube

Будь-хто, хто знаходиться в радіусі трохи більше 3 км від місця вибуху, піддасться впливу настільки високого рівня радіації, що помре протягом місяця, а 15% тих, хто вижив, пізніше помруть від раку.

За даними Nukemap, приблизно за 3 км від місця вибуху бомби зваляться будівлі, виникнуть пожежі. Все, що знаходиться в радіусі приблизно 1 км від місця вибуху, буде знищено вогненною кулею.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Якщо бомбу B61-13 буде скинуто на Петербург, її ефект може виявитися ще більш руйнівним: загине близько 360 150 осіб, буде поранено 685 930 людей.

Ядерний вибух - арт, скріншот: YouTube
Ядерний вибух - арт, скріншот: YouTube

Також варто розповісти, що США продовжили розробку нової версії ядерно-гравітаційної бомби. Бомба під назвою B61-13 матиме потужність, аналогічну до B61-7, яку виробляють з 1960-х років, і замінить деякі старі зразки гравітаційних бомб.

Помічник міністра оборони з космічної політики Джон Пламб заявив, що розробка нової бомби "відбиває мінливе середовище безпеки та зростання загроз з боку потенційних противників".

Нагадаємо, астролог розповів, чи буде в найближчому майбутньому ядерна війна: "Дії лише загострюватимуться...".

Раніше повідомлялося, астролог розповів, коли захисники України прорвуть фронт: "Завершення страшної фази".

Також, Даша Астаф'єва побажала такої удачі путіну, що саме час йому лягати в труну: "Як і все в парашке".