Міністерство культури та інформаційної політики України закликало не піддаватись впливу ворожої пропаганди та не дивитись російський серіал "Слово пацана", який набрав популярність в наших підлітків. Через контент ворог просуває кремлівські наративи та опосередковано збирає фінанси на ведення війни.

Про це повідомила пресслужба відомства на сторінці Facebook.

російська пропаганда
російська пропаганда

"В українському інтернет-просторі, зокрема серед підлітків, поширюється серіал російського виробництва, який прямо поширює насилля, кримінал та естетику, притаманну країні-агресорці. Він містить ворожу пропаганду, побутування якої в Україні в умовах війни є неприпустимим ", - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили на тому, що російський контент не транслюється на офіційних українських платформах, а тому його можна знайти лише на піратських і російських ресурсах, що шкодить нашій інформаційній безпеці.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Московський Кремль, фото: GettyImages
Московський Кремль, фото: GettyImages

"Наголошуємо, що для інформаційної безпеки нашої держави важливо припинити розповсюдження російського контенту через піратські та офіційні платформи ворога, аби запобігти впливу російських інформаційно-психологічних операцій на українців, а особливо - підлітків", - звернулись в Мінкульті.

Дісталось також українським блогерам, які пропагують серіал. У Мінкульті заявили, що вони підігрують окупантам.

Українцям вчергове нагадали про те, що споживаючи та розповсюджуючи продукт країни-агресора, вони опосередковано долучаються до фінансування армії росії. Через просування ворожого контенту у наш інфопростір - гинуть наші громадяни.

Російська пропаганда, фото: Instagram
Російська пропаганда, фото: Instagram

"Сьогодні, як ніколи, важливо підтримувати українських кінематографістів, багато з яких відзначені на міжнародних кінофестивалях, зокрема у Каннах і Венеційському кінофестивалі. Пам’ятаймо, що, пускаючи російський контент в наш інформаційний простір, — ми програємо. Наша велика перемога складається з невеликих виборів на користь України", - додали у відомстві.

Нагадаємо, українці в захваті від серіалу окупантів, незважаючи на повномасштабну війну: чому його не можна дивитись

Як повідомляв "Знай.uа", українські блогери Анна Алхім та Микола Заліпуха просувають російський серіал: "Як мінімум соромно"

Знай.uа писав, росіянка намагалася підірвати дітей у школі: подруга "злила" всю таємничу для алкоголізму