Нещодавно був поданий колективний позов, який підписали 9000 жінок - працівниць компанії Дісней.

Причиною позову стала нерівна система оплати праці. За словами працівниць, їм платили менше ніж чоловікам, які займали аналогічні посади. Про це розповіли в виданні Variety.

Жінка-керівник, Prodengi.kz
Жінка-керівник, Prodengi.kz

Зараз цей позов відносять до найбільшого сертифікованого позову у каліфорнійському законі про рівну оплату праці. Чинне законодавство забороняє працівникам отримувати меншу заробітну плату через належність до певної статі.

Адвокат позивачів Лорі Андрус біля зали суду у Лос-Анджелесі аплодувала вироку. Згодом вона сказала, що компанія приховувала це чотири роки. Ці жінки люблять свою роботу, компанію, але одночасно хочуть, щоб їх роботу цінували та ставились відповідно.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Компанія Дісней же надіслала письмову заяву у якій висловила розчарування вироком суду.

"Ми розчаровані рішенням суду щодо вимог Закону про рівну оплату праці та розглянемо наші варіанти", – написали вони у заяві.

Дісней
Дісней, Скріншот з Youtube-каналу ТОП Фильмов

В компанії наголосили, що навіть якщо сфера роботи може бути однакова, то сама робота може відрізнятись. Учасники класу можуть бути занадто різними, щоб отримати однакові сертифікати. Люди працюють у різних місцях, працюють з різними керівниками і отримують зарплатню по-різному. Дісней планує зробити складну лінію захисту, щоб довести, що різний рівень зарплатні не результат гендерної нерівності, а результат різного рівня виконуваної роботи.

Нагадаємо, портал Знай, інформував сценарій "Я легенда- 2" вже готовий: Вілл Сміт розкрив деталі роботи над другою частиною легендарного фільму

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у кінотеатри повертається легендарний фільм про Різдво - нарівні з "Один вдома" та "Гаррі Поттером"

Також, наш портал інформував, "Він запитав мене...": Королева з "Зоряних воїн" Наталі Портман згадала ганебне питання Чарльза III