У київському метро зізналися, чи чекати на закриття нових станцій з дня на день: "Терміновий позаплановий ремонт..."

Київське метро, скріншот: YouTube/Павло Авдокушин
Київське метро, скріншот: YouTube/Павло Авдокушин

У грудні через загрозу підтоплення у Києві тимчасово обмежили рух синьою гілкою метро на ділянці між станціями Деміївська та Теремки для проведення ремонтних робіт у перегінному тунелі. Однак, за словами начальника КП "Київський Метрополітен" Віктора Брагінського, зараз у столичному метро немає жодної станції, яка б потребувала термінового позапланового ремонту. За його даними, підприємство постійно здійснює моніторинг та нагляд за станом тунельних споруд на всіх лініях метро, ​​особливо на проблемних із гідрогеологічної точки зору ділянках.

"Реальна ціна – 8 грн за кіловат": експерт пояснив, коли чекати на підвищення тарифів з електроенергії

Тарифи на електроенергію / фото
Тарифи на електроенергію / фото

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ситуація з електроенергією по всій країні зараз стабільна. За словами експертів, до квітня цього року тарифи на світло будуть на теперішньому рівні. Але не виключення, що після опалювального сезону світло знову підвищиться у ціні. Реальна ціна за кіловат електроенергії зараз становить 8 гривень. Про це розповів експерт Богдан Серебреніков. На зростання може вплинути підвищення оптової ціни електрики та мережевих тарифів, які входять в основну складову кінцевої ціни на світло для населення.

19-річна дочка Зеленського змінилася до невпізнання: з татом як дві краплі води

Зеленський та його донька, фото з просторів Інтернету
Зеленський та його донька, фото з просторів Інтернету

Нещодавно у мережі з'явилося рідкісне фото 19-річної Олександри Зеленської – доньки Президента України Володимира Зеленського. Інформація про особисте життя дівчини вкрай мало, адже вона уникає соцмереж та публічних заходів. Тож громадськість дізнається про Олександру лише зі слів її відомих батьків. Хоча є й інші джерела. За даними ЗМІ, дочка глави держави закінчила київську Новопечерську школу і зараз здобуває юридичну освіту в КНУ ім. Тараса Шевченка. Раніше Олена Зеленська розповідала, що Олександр мріє стати адвокатом і надалі планує займатися правозахисною діяльністю.

Українці скаржаться на нові правила в обмінниках: за долари треба ще й доплачувати

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

В Україні якось змінилися правила продажу валюти, громадяни почали помічати, що їм найчастіше намагаються видати пошкоджені доларові купюри. У відповідь на численні скарги, Національний банк зобов'язав фінансові установи приймати на обмін усі долари, навіть із пошкодженнями. Як запевнили в НБУ, немає обмежень на рік випуску чи номінал іноземної валюти – всі банкноти приймаються за відсутності ознак підробки. Більше того, в Україні можна видавати та отримувати купюри з певними дефектами.

Українець відмовився від трьох повісток через віру в Бога: яка кара спіткала його

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

З Хмельницької області прийшли тривожні новини. Тут до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації "через віру" і заліз у бар, щоб пограбувати його. Про це стало відомо завдяки інформації із вироку Полонського районного суду Хмельницької області. За даними суду, чоловік 4 серпня 2023 посеред ночі заліз у приміщення місцевого бару з метою пограбування закладу харчування. Однак того ж дня ВВК вважала його придатним до служби в армії. У вересні мешканцю Хмельницької області вручили повістку і він мав прибути до ТЦК та СП, проте ухвалив рішення не приходити. Згодом йому повторно вручили повістку, проте він також не прийшов до військкомату.