"Вибухові зміни...": відома тарологиня передбачила, коли окупантам стане "спекотно" на фронті

Втеча окупанта, скріншот: X
Втеча окупанта, скріншот: X

Відома українська тарологиня Анастасія Арта зробила новий розклад на події, які можуть розвиватись на фронті найближчими місяцями. За її словами, до кінця весни 2024 року на фронті продовжуватимуться активні бойові дії. Це стане періодом найактивнішого зіткнення з початку повномасштабного вторгнення. Карти вказують на те, що протистояння буде складне, додала майстер Таро. Відповідно до того, що зараз показали карти, бойові дії найбільш активно розгортатимуться на тимчасово окупованих територіях. Однак це не стосується Донбасу – там ситуація складна. Розклад віщує як можливі втрати, так і повернення нашої землі.

Пенсіонерів змусять проходити іспит, щоб вижити: у ПФУ пояснили процедуру

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Отримання пенсії для багатьох українців життєво важливе, але через повномасштабну війну та вимушене переселення частина літніх українців ризикують її втратити. Щоб уникнути цього, Пенсійний фонд України запровадив процедуру обов'язкової ідентифікації деяких категорій громадян. Зокрема, це стосується внутрішньо переміщених осіб, які набули такого статусу до 24 лютого 2024 року. А також пенсіонерів, які отримують виплати через "Ощадбанк". Крім того, ідентифікуватися мають ті, хто з певних причин уже втратив пенсію – наприклад, виїхавши за кордон.

Підготуйте лопати і нікуди не виходьте: українців попередили про прихід арктичних циклонів

Снігопад, скріншот: YouTube
Снігопад, скріншот: YouTube

Починаючи з п'ятниці, 5 січня, в Україну буквально "увірвались" погодні циклони під назвами Annelie та Brigitta. Вплив даних циклонів на Україну буде дуже "вологим". У цей же період дощ і мокрий сніг вночі йтимуть практично повсюдно, а вдень хлопець-антициклон Hannelore все ж таки не дасть дівчатам нормально попліткувати і витіснить опади із заходу, центру та півдня. За словами синоптика Діденко, з 7 січня в Україну почне заходити знову арктичний холод, сильні морози найімовірніші на Сумщині та Чернігівщині. В Україні 7-9 січня очікується дуже складна погода зі снігопадами, потужними морозами, хуртовинами та сильним вітром. Попередження про складні погодні умови оприлюднив Український гідрометцентр.

"П*зда як холодно...": молодий українець переплив крижану річку, щоб сховатися від мобілізації

Українець переплив крижану річку, рятуючись від мобілізації, скріншот: YouTube
Українець переплив крижану річку, рятуючись від мобілізації, скріншот: YouTube

Трапляються випадки, коли чоловіки йдуть через гори, ліси і навіть перепливають річки, щоб потрапити до сусідніх країн, і там оформитися як біженці. Однак далеко не всім щастить, вже були й летальні випадки, деякі навіть гинули від обмороження у далеких стежках. Один із "везунчиків" все-таки зміг незаконно перетнути кордон, перепливши річку Тиса, після чого потрапив до Румунії. Про це він розповів у соціальних мережах. Стоячи в мокрому одязі, хлопець каже, що йому "п*зда як холодно", зате "навіть повітря інше, впевненість інша", а "та х*йня позаду, яка на мене чекала". Каже, "були нюанси", але в цілому "пройшло легше, ніж я думав".

Повертати борги просіть готівкою: Monobank може заблокувати рахунок за отримання переказу

Монобанк, фото Знай.ua
Монобанк, фото Знай.ua

Українці повернули на карту Monobank частину боргу, що спричинило блокування рахунку. Повернути доступ до карти виявилося не так просто. Про це йдеться у відгуку на порталі "Мінфін". За словами клієнтки Monobank, її картку заблокували після надходження грошового переказу в розмірі 19 тисяч гривень. Українка заявила, що одразу ж надала банку квитанції, проте для розблокування рахунку вимагали більше доказів, що кошти отримані законним шляхом. Жінка зізналася, що її дуже розчарувала позиція банку. Фахівці Monobank відреагували на скаргу та заявили, що допоможуть розібратися в ситуації, що склалася.