В Україні суттєво подорожчали популярні харчі: що вдарило по кишені найбільше

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

За рік ціни на продукти в Україні зросли майже на 15 %, особливо помітно інфляція збільшилась у другій половині року. Найбільше додали у вартості найпопулярніші на кожному столі харчі - м'ясо, молоко та олія. Зазначається, що за весь 2023 рік ціни на продукти в середньому були вищими на 14,7% у порівнянні з 2022 роком. Згідно з даними Держстату, найбільший приріст цін відзначено у категоріях м'яса та м'ясопродуктів - на 12,9%, олії - на 9,9%, та молока - на 9,7%. Також відчутно зросли цінники на сир та м'який сир - на 7,5%, хліб - на 7,0%, безалкогольні напої - на 6,9%, рибу та продукти з риби - на 4,1%, овочі - на 3,0%, та фрукти - на 2,2%.

Кішка Тейлор Свіфт стала пухнастим мільйонером: заробила $97 млн ​​і "взула" нового хлопця господині

Олівія Бенсон / фото: Instagram @taylorswift
Олівія Бенсон / фото: Instagram @taylorswift

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Олівія Бенсон, кішка американської співачки Тейлор Свіфт, не лише підкорила серця шанувальників своєї господині, а й підірвала банк у своєму власному стилі. Заробивши понад 97 мільйонів доларів, Олівія стала однією з найбагатших тварин у світі. Неймовірний статок кішки б'є навіть прибутки нового бойфренда її господині, зірки НФЛ Тревіса Келсі. 40 мільйонів доларів Тревіса здаються скромними на тлі пухнастих багатств Олівії. Цей успіх помістив Олівію лише на третє місце в рейтингу багатих пухнастиків, поступившись знаменитій кішці Нала з її 100 мільйонами доларів і коту Гюнтеру з $500 млн.

Українцям прийдуть "драконівські" платіжки за тепло: через що будемо змушені платити більше

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

У лютому українцям прийдуть платіжки із вищими цифрами ніж зазвичай. Це пов'язано із тим, що у січні температура сягала нижче 15 градусів морозу, і втрачалося більше енергії на обігірів наших осель. Зазначається, що українці, які мешкають в будинках з лічильниками на тепло, платять за фактично спожиті Гкал. В такому випадку, суми у платіжках напряму залежать від погоди за вікном – чим холодніше, тим вище споживання і більші витрати. Щоб обігріти помешкання у мінусову температуру, потрібна вища температура теплоносія, який буде витрачати більше Гкал і тим самим збільшувати платіжки за опалення.

Христина Соловій буде мститись нахабним росіянам: "Засудити буде нелегко"

Христина Соловій, фото: Знай.ua
Христина Соловій, фото: Знай.ua

Відома українська співачка Христина Соловій, якій приписують роман із письменником та музикантом Сергієм Жаданом, повідомила про те, що росіяни зухвало вкрали її пісню "Тримай". Артистка повідомила, що дружина прессекретаря путіна Дмитра Пєскова, фігуристка Тетяна Навка, вкрала для свого льодяного шоу її відому пісню "Тримай". Христина зазначає про те, що росіяни далеко не вперше крадуть український контент і зараз дуже важливо виборонити частину нашої культури у ворогів. Соловій попросила усіх небайдужих до її творчості допомогти їй ТРз тим, щоб притягнути до відповідальності творців цього беззаконня мешканців країни-агресорки.

"Розслаблятися зарано": в Силах оборони попередили про небезпеку атак дронами

Іранські дрони, фото з відкритих джерел
Іранські дрони, фото з відкритих джерел

Ввечері 10 січня до росії прибув новий борт з вантажем. Серед якого, могли бути, були безпілотники типу Shahed та запасні частини до них. Тому, окупанти можуть продовжити тероризувати українців атаками дронів. Про це повідомила речниця Сил оборони Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. За словами жінки, прибуття вантажного борту з Тегерану до росії, може свідчити про поставку не тільки нової партії ударних дронів, а й запчастин до них. Останні кілька ночей видалися спокійними, без запуску дронів. Це скоріш за все пов'язано з погодними умовами. Оскільки шахеди бояться сильного холоду.