Зовсім скоро переходимо на літній час: коли і куди крутимо стрілки 2024 року

Переведення годиннка, фото: Знай.ua
Переведення годиннка, фото: Знай.ua

В Україні 2024 року перехід на літній час відбудеться в останню неділю березня. В 2024 році це відбудеться в ніч із 30 на 31 березня. Переводять стрілки годинника на літній час о 03:00 на одну годину вперед. Тобто спати українці будуть на 60 хвилин менше. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинника не рекомендується братися за більш інтенсивні види тренувань. Також в цілому рекомендується знизити фізичні навантаження, щоб уникнути перевтоми.

Пенсія може опинитися під великим питанням: потрібно подати додаткові документи

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Для того, щоб вийти на пенсію в 2024 році потрібно мати 31 рік стажу роботи. Якщо його менше, то потрібно буде чекати до 63, або до 65 років. Але у будь-якому випадку все залежатиме від стажу, який був накопичений за всю трудову діяльність. Проте, деякі жінки можуть мати проблеми з виходом на пенсію. Проблеми з виходом на пенсію можуть виникнути саме у жінок і пов’язані вони будуть з підтвердженням дошлюбного прізвища. Особливу увагу варто звернути українкам, які розірвали шлюб, а документи стосовно цього не збережені. Щоб уберегти свої виплати, потрібно звернутись до РАЦСу і взяти витяг з державного реєстру актів цивільного стану.

Банк блокує карти постійним клієнтам: люди втратили довіру

Сенс Банк / фото: Знай.ua
Сенс Банк / фото: Знай.ua

Клієнт "Сенс Банку" звернувся на офіційний портал Мінфіну, щоб поділитися своїм негативним досвідом та отримати роз'яснення від банку. Він висловив своє невдоволення блокуванням своєї банківської картки, яка відбулася раптово і без попередження. Він розповів, що не отримав жодних попереджень у вигляді SMS-повідомлень чи повідомлень через програму. За його словами, він дізнався про блокування, спробувавши сплатити свою покупку. Клієнт злякався, що кошти, що були на кешбеку, тепер можуть зникнути. У відповідь на скаргу клієнта оператор банку пояснив, що блокування картки може бути здійснене лише з вагомих причин.

Всюди переслідував та погрожував вбити: Злата Огнєвіч зустріла чоловіка, який на неї напав

Злата Огнєвич. Фото Instagram
Злата Огнєвич. Фото Instagram

Відома українська співачка Злата Огнєвіч зустріла свого давнішнього переслідувача прямо біля свого будинку. Чоловік більше 5 років не залишає дівчину у спокої та погрожує вбити. У 2022 році поліція заборонила чоловікові наближатися до зірки, однак у лютому вона зустріла його в авто біля свого дому. Раніше він погрожував вбити артистку та її близьких та слідкував за нею після концертів та інших заходів. Коли дівчина ввімкнула камеру, переслідувач заявив, що опинився у тому місці випадково.

Газовики попередили про драконівські штрафи: не розрахуєтеся до кінця життя

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Іноді в українців виникає потреба перенести газовий лічильник із приватного будинку на вулицю чи провести інші роботи у системі газопостачання. У таких випадках газовики рекомендують споживачам не брати ініціативу до своїх рук, а звертатися до фахівців. Самовільне втручання в систему газопостачання може спричинити сумні наслідки для домогосподарства, наприклад аварію, а крім того, власнику світить немаленький штраф. Варто зазначити, що самовільний демонтаж або втручання в роботу приладу обліку газу карається штрафом у розмірі від 50 до 200 неоподатковуваних доходів громадян.