Сьогодні відзначають свято Павло Капельник, але це за народним календарем, а за православним – вшановують пам'ять Павла Прусіадського, Павла Препростого та вшановують ікону Поручниця грішних, на якій зображено Богородицю.

А крапельником день став, бо у березні все тануло.

Свято 20 березня, фото: pixabay
Свято 20 березня, фото: pixabay

Перед іконою потрібно обов'язково помолитися за порятунок від холери. Молилися від цієї хвороби, бо саме вона була поширена раніше. Оскільки постійно змінювалася температура, то багато ламалося – вікна лопалися, двері не відчинялися, бо примерзли, сніг з дахів падав. Тож наші предки думали, що це покарання за зимові гріхи. І просили Богоматір не карати суворо. Адже за повір'ям саме на грішників падали товщі снігу.

Свято 20 березня, фото: pixabay
Свято 20 березня, фото: pixabay

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Дуже намагалися вшанувати птахів, які повернулися з теплих країв, адже вважалося, що вони побували у раю. Птахів годують білим хлібом, його треба розсипати на дворі. Що більше до вас прилетить птахів, то більше щастя вони вам принесуть. Також це день весняного рівнодення. Тому можна загадувати бажання і вони обов'язково здійсняться. Але при цьому краще робити це на світанку, біля багаття або писати на листочку, а потім спалювати.

Ще багато снів будуть віщими цього дня, потрібно ретельно стежити за тим, що ви побачили уві сні. Можете зізнатися у своїх почуттях, вони, швидше за все, будуть взаємними. А ще позбавтеся всього непотрібного в будинку, старого взуття і зробіть вдома генеральне прибирання.

Прибирання сміття / фото: Freepik
Прибирання сміття / фото: Freepik

Що не можна робити 7 березня

Невдалий день для поїздок та подорожей.

Не варто цього дня нічого садити та сіяти на ділянці – такі рослини не приживуться.

Не можна 7 березня ворожити на кохання, займатися ворожіннями та приворотом.

Не можна руйнувати пташині гнізда.

Категорично заборонено рвати дикі первоцвіти.

Нагадаємо, що Великдень у 2024 буде пізнім, а значить і Масляну треба почекати: дати свята та головні традиції.

Раніше ми повідомляли про 2 молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я.