Цього дня православна церква вшановує пам'ять усіх коринфських мучеників. Серед усіх мучеників на Русі день вирішили присвятити Василисі.

Її вважали володаркою весняних вод. Тому день називали: "День Василиси", "Василиса Корінфська", "День мучеників Коринфу", "Кондратьєв день".

Наші пращури вірили, що Василиса може наділити весняні струмки пам'яттю і вони можуть бачити таємне. Тому її просили, щоб вода не підтоплювала будинки та погреби. Якщо ж це траплялося, то вірили, що це через гріхи минулого року.

Сьогодні потрібно приготувати рідним смачну їжу та випічку, у будинку весь день має горіти лампада чи червона свічка, а будинок слід обкурити миром та оббризкати кути святою водою. Люди сьогодні погано розуміють одне одного, тому будьте трохи стриманішими.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Ще вважається, що сьогодні добре ловиться плотва. Тому саме час вийти на рибалку.

Що не можна робити 10 березня

Серед заборон, що сьогодні не можна робити – лаятись, заздрити, бажати зла, переїдати.

За народними прикметами у Василисин день треба побоюватися розлити чай – вважається, що разом із ним із дому йдуть гроші та удача. Тому радять стежити, щоб у чаї не залишалася ложечка, торкнешся – і весь напій проллєш.

Нагадаємо, що Великдень у 2024 буде пізнім , а значить і Масляну треба почекати: дати свята та головні традиції.

Раніше ми повідомляли про 2 молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я.