У світі боксу лунають тривожні дзвіночки з приводу майбутнього легендарного Майка Тайсона . Експерти застерігають, що його повернення на ринг для бою проти молодого блогера Джейка Пола може мати фатальні наслідки для здоров'я колишнього чемпіона.

Раскін Стівен Гьюз, досвідчений викладач медицини в Університеті Англії, у своїй статті для The Conversation висвітлив серйозні ризики, пов'язані з віком та минулим способом життя Тайсона. На його думку, 57-річний ексбоксер наражається на смертельну небезпеку, якщо вирішить битися з 25-річним суперником.

Майк Тайсон: скрін із соцмережі
Майк Тайсон: скрін із соцмережі

"Залізний Майк" має в анамнезі проблеми з алкогольною залежністю, що може спричинити субдуральну гематому – розрив вен головного мозку. Г'юз пояснює, що з віком мозок втрачає обсяг, подовжуючи сполучні вени і роблячи їх більш уразливими до розривів. Кровотеча з таких розірваних вен призводить до накопичення крові, що давить на мозок, викликаючи сплутаність свідомості, непритомність, неврологічні розлади і, в деяких випадках, летальний наслідок.

Крім того, Х'юз відзначає ризик серцевих захворювань, спричинених надмірними фізичними навантаженнями під час підготовки до бою. У середньому віці зростає ймовірність аритмії, стенокардії та інфарктів міокарда.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Майк Тайсон: скрін з відео
Майк Тайсон: скрін з відео

Хоча тренування Тайсона будуть позитивно впливати на серцево-судинну систему, існує небезпека перевантаження під час інтенсивних занять у тренажерному залі. Минуле Тайсона, пов'язане з вживанням кокаїну, значно підвищує небезпеку його здоров'я.

Бій Майка Тайсона проти Джейка Пола заплановано на 20 липня на стадіоні в Арлінгтоні, США.

Нагадаємо, чи Володимир Кличко може повернутися на ринг? Бій Усика з Ф'юрі вирішить усе

Як повідомляв "Знай.uа", легенда "Барселони" Ліонель Мессі мало не покалічив маленьку дитину: її врятувати сантиметри

Знай.ua писав, легенда збірної Англії Уейн Руні хоче стати великим боксером: з тренерством нічого не вийшло