Нещодавно в мережі знову спалахнули дискусії про одну з теорій, яка пояснює, чому ми досі не отримали жодних сигналів від інопланетян. Цікаво, що цю теорію підтримав відомий у світі теоретичний фізик і космолог Стівен Гокінг.

За розмірами наша планета Земля нагадує лише дрібний пил у безмежному космосі, тож перспектива існування іншого розумного життя здається доволі високою. І хоча ця думка може здатися дещо лячною, науковці та дослідники висунули безліч гіпотез, намагаючись пояснити, чому ми і досі не отримали жодних підтверджень інопланетного життя.

Інопланетний телескоп
Інопланетний телескоп

Одну з таких гіпотез, яку знову активно обговорюють в мережі, вдало підсумувала у своєму відео на TikTok акторка та письменниця Калпана Пот. Вона нагадала, що наша галактика Чумацький Шлях налічує близько 400 мільярдів зірок і, можливо, трильйони планет.

Навіть якщо лише мала частка цих планет населена розумними істотами, це все одно величезна кількість. У космічних масштабах навіть мале — це багато. Ми шукаємо сигнали вже понад 60 років, але отримали тишу. Ми випромінювали сигнали навмисне і ненавмисно понад століття, але відповіді так і не дочекалися. Отже, в такій величезній Всесвіті, де всі? розповідає Пот

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати
Показати ще

@toknerdytome

The dark forest hypothesis 👽 #nasa #science #sciencefacts #spacefacts #space #astrotok #spacetok #spacenews #funfacts #aliens

♬ Solas X Interstellar - Gabriel Albuquerqüe

Далі Калпана ділиться досить моторошною теорією, відомою як "гіпотеза темного лісу".

Серед численних відповідей на це питання виділяється одна, можливо, найбільш мрачна. Вона припускає, що розумне життя дійсно існує, але воно навчилося зберігати мовчання. Вони можуть боятися надсилати сигнали, щоб не бути виявленими, оскільки десь може існувати ворожа інопланетна цивілізація, готова знищити їх. Ця гіпотеза також може бути проекцією наших власних страхів, але вона знайшла підтримку і в особі Стівена Гокінга каже вона

Тож "Гіпотеза темного лісу" змушує замислитися про наш підхід до вивчення космосу та потенційний ризик, на який може наражати себе людство намагаючись зв'язатися з іншими розумними істотами.

Інопланетяни, фото з вільних джерел
Інопланетяни, фото з вільних джерел

Для всіх шанувальників теорії змови хочемо нагадати, що США десятки років "ловить" НЛО і зберігає у себе в офісі.

За словами потенційного інформатора, уряд США приховує дев'ять космічних кораблів інопланетян після того, як секретний загін знайшов їх після аварії.

Газета Daily Mail повідомляє, що джерела повідомили їм, що серед "нелюдських кораблів" є кілька кораблів, які зазнали аварії в результаті краху, і два, які залишилися повністю неушкодженими.