В епоху стрімкого розвитку науки та технологій людство постійно прагне розкрити таємниці довголіття. Багато досліджень вказують на тісний взаємозв'язок між чином, тривалістю та якістю життя.

Серед багатьох дієтичних систем одна з них привернула особливу увагу вчених - так звана "дієта, що імітує голодування". Вчені впевнені, що цей метод може стати ключем для досягнення 120-річного віку. Про це повідомляє GB News.

Здорова їжа. Фото: Youtube
Здорова їжа. Фото: Youtube

Концепція цієї дієти полягає не в тому, що ми їмо, а в тому коли це відбувається. Її прихильником є ​​професор геронтології та директор Інституту довголіття Університету Південної Каліфорнії Вальтер Лонго. Він пропагує збалансований підхід: 12 годин голодування чергуються з 12-годинним періодом, коли можна вживати їжу. Крім того, рекомендується практикувати 5-денне повне голодування тричі на рік.

Деякі вважають за краще не їсти 16 годин на день, а є протягом 8 годин. Інші вибирають метод "2 по 500" – два дні на тиждень обмежують споживання їжі до 500 калорій. Незважаючи на очевидні відмінності, всі ці підходи поєднують загальну мету: уповільнити процеси старіння клітин та знизити ризик захворювань шляхом впливу на метаболізм організму.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

На користь потенційної користі уривчастого голодування для здоров'я свідчать багато наукових досліджень. Воно може сприяти нормалізації ваги, покращенню обміну речовин, а також зменшувати ризик виникнення хронічних недуг, таких як діабет 2 типу та гіпертонія.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, українців попередили про обман у супермаркеті - ваше здоров'я стане ціною

Як повідомляв "Знай.uа", від яких продуктів потрібно відмовитися раз і назавжди через ризик діабету: це не жарти

Знай.uа писав, лікарі зробили аборт не тій жінці: просто переплутали