Штат Юта, США, стикається з новою загрозою - спалахом смертельно небезпечної хвороби, відомої як туляремія, або "лихоманка кроликів". Ця інфекція вражає популяцію бобрів у регіоні, і експерти побоюються, що вона може перекинутися і людей.

Було виявлено останки дев'яти бобрів, які загинули від туляремії. Це послужило шоком для співробітників, оскільки останній випадок смерті тварин, пов'язаний із цим захворюванням, був зафіксований ще у 2017 році. Фахівці стурбовані тим, що нинішній спалах, ймовірно, має ширше поширення по всьому штату. Про це повідомляє Daily Mail.

Бобер, фото: Зміст
Бобер, фото: Зміст

Туляремія – смертельно небезпечна інфекція, яка може передаватися від тварин людям. Зазвичай інфекція передається через укуси кліщів чи оленів, і навіть за прямого контакту з кров'ю інфікованих тварин. Крім того, люди можуть заразитися, вживаючи недостатньо термічно оброблене м'ясо кролика або іншої інфікованої тварини.

Зазвичай, вчені не фіксують такої масової загибелі тварин від цієї хвороби. Експерти стурбовані тим, що нинішній спалах може свідчити про ширше поширення інфекції, ніж вважалося раніше.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

бобер,скріншот з відео
бобер,скріншот з відео

Для лікування цієї недуги у людей є ефективні антибіотики. Однак без своєчасного медичного втручання хвороба може бути фатальною. Перші симптоми з'являються вже через 3-5 днів після інфікування, а в деяких випадках навіть через 14 днів. Вони включають кашель з кров'ю, високу температуру, біль у животі та синюшність шкіри.

Нагадаємо, під шкірою може оселитися "чужий" від одного укусу комара: як розпізнати небезпечну хворобу

Як повідомляв "Знай.ua", в душ краще без неї: як звичайна мочалка може заразити вас небезпечною хворобою

Знай.ua писав, Україна на порозі нової епідемії: хто в групі ризику