Недавнє дослідження фінських вчених з міста Тампере, яке було опубліковане в Journal of Alcohol and Alcoholism Оксфордського Університету, розкрило цікаві факти про користувачів соціальної мережі Tik-Tok. Виявилося, що ці люди демонструють більшу схильність до проблем з азартними іграми, ніж навіть ті, хто має проблеми з алкоголем.

Вчені проаналізували активність користувачів протягом трьох років і прийшли до висновку, що використання Tik-Tok має певну кореляцію з проблемами азартних ігор. За їхніми словами, користувачі Tik-Tok значно частіше зіштовхуються з цими проблемами, ніж користувачі інших соціальних мереж.

Гаджет, скріншот: YouTube
Гаджет, скріншот: YouTube

Дослідження також показало, що є певний взаємозв'язок між споживанням алкоголю та використанням Tik-Tok. Виявилося, що ці дві сфери також мають взаємозв’язок, хоча менш виражений, ніж між Tik-Tok і азартними іграми.

Результати дослідження викликали певне здивування серед науковців, оскільки досі більше уваги приділялося ризикам алкогольного споживання та азартних ігор. Проте, тепер слід звернути увагу на можливі наслідки використання Tik-Tok для здоров'я і поведінки користувачів.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Вчені також виявили, що користувачі Tik-Tok та любителі азартних ігор мають підвищений ризик розвитку залежності взагалі. Вони більш схильні до того, щоб стати залежними від різних видів забавок або звичок.

Раніше ми повідомляли, що Вчені принизили людство, пояснивши, чому ми ще не контактуємо з інопланетянами

Нагадаємо, "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Також, Жінка-кішка мало не зіпсувала весілля незнайомці - вся увага була їй