Австралійський лікар Річард Сколієр, який минулого року отримав вирок – невиліковну пухлину головного мозку, зміг подолати страшну недугу завдяки унікальному підходу до лікування та наполегливості.

Гліобластома 4 стадії - один з найагресивніших видів раку мозку, що часто закінчується летально. Багато пацієнтів з такою формою онкології не живуть понад рік. Однак Сколієр, який очолює Австралійський інститут меланоми, не збирався здаватися. Про це повідомляє ВВС.

Унікальна операція в онкологічному центрі, скріншот з відео
Унікальна операція в онкологічному центрі, скріншот з відео

Разом з директором Джорджіною Лонг вони розробили інноваційний план лікування, об'єднавши десятирічний досвід досліджень в галузі імунотерапії. Їхня методика передбачала застосування комбінації препаратів перед операцією з видалення пухлини – перше у світі таке лікування.

Крім того, Сколієр став першим пацієнтом, який отримав вакцину, розроблену спеціально під особливості пухлини. Ця вакцина мала посилити здатність препаратів виявляти ракові клітини. Після операції професор пройшов ще шеститижневий курс променевої терапії.

Популярні новини зараз
Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку
Показати ще

Вилікував себе від раку, фото: X (Twitter)
Вилікував себе від раку, фото: X (Twitter)

Шлях одужання був нелегким. Спочатку Сколієр страждав на епілептичні напади, проблеми з печінкою та пневмонією. Однак згодом його стан покращився, і він навіть зміг повернутися до активного способу життя, зокрема щоденних пробіжок на 15 кілометрів.

"Я почуваюся краще за довгі роки. Це, звичайно, не означає, що мій рак мозку вилікований ... Але просто приємно знати, що він ще не повернувся, так що в мене є ще трохи часу , щоб насолоджуватися життям з моєю дружиною Кеті та моїми трьома чудовими дітьми", - заявляє він.

Нагадаємо, психолог назвав головні "дзвіночки" алкоголізму: про що потрібно знати, щоб врятувати себе та своїх близьких

Як повідомляв "Знай.uа", "я 34 роки хворіла, не знаючи чому": через лікарську помилку десятки тисяч людей стали жертвами страшного вірусу

Знай.ua писав, вчені перевернули світ з ніг на голову - для чого людям потрібен сон і чи точно він "лікує"