Раніше вчені попереджали про майбутню кліматичну кризу, але зараз вони стверджують, що вона вже настала. В результаті планета стикається з безпрецедентними спекотними хвилями, посухами та лісовими пожежами.

Незважаючи на спроби зупинити глобальне потепління, люди добувають все більшу кількість корисних копалин із надр Землі. У новому дослідженні вчені дійшли висновку, що під загрозою опинилися підземні водні ресурси планети – людство вичерпує більше води з надр, ніж може поповнити природа. За словами провідного автора дослідження Хасана Ніязі, Сполучені Штати вже перебувають у розпал водної кризи – значна частина запасів підземних вод країни може бути виснажена до 2050 року. Про це повідомляє Daily Mail.

Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін
Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін

Дослідження провела команда із Тихоокеанської північно-західної національної лабораторії. Вони змоделювали сценарії видобутку підземних вод у 21 столітті. Результати показують, що 8 водоносних басейнів, ймовірно, будуть спустошені на 98% протягом наступних 25 років.

Вчені вважають, що це буде спричинено надмірним вилученням води для пиття, зрошення та інших потреб людства. На жаль, люди будуть використовувати все більше води, ніж опади та сніговий покрив зможуть поповнити. Ніязі переконаний, що дефіцит води, ймовірно, призведе до зростання її вартості, а отже, і подорожчання продуктів харчування.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Зараз у США щонайменше 33 000 трильйонів галонів підземних вод – запасів у тріщинах ґрунту, піску та каміння. Країна щодня видобуває близько 80 мільярдів галонів. Геологічна служба порівнює ситуацію з банківським рахунком – якщо ми знімаємо більше грошей, ніж вносимо, то рахунок спорожніє.

Нагадаємо, "я 34 роки хворіла, не знаючи чому": через лікарську помилку десятки тисяч людей стали жертвами страшного вірусу

Як повідомляв "Знай.uа", цитрусові нотки розкажуть не про парфум, а про діабет: як розпізнати небезпечні хвороби через запах тіла

Знай.uа писав, чому люди ненавидять один одного - вчені дізналися, як це "перемогти", щоб настав світ