Це не фантастика і не сюжет голлівудського фільму. Нещодавно в Кременчуцькому районі знайшли сліди життя стародавніх гігантів - скелет величезного брахіозавра та гніздо з яйцями.

Під час розтанення снігу в Чкаловському каньйоні з'явилася величезна порожнина, схожа на печеру. І ось там, серед купи каменів, виявилися рештки давнього великана.

Чимало місцевих були вражені, коли натрапили на вражаючі рештки брахіозавра – наймасивнішого динозавра доісторичного періоду. Поблизу його скелету знаходилися яйця, які зберегли не лише свою форму, але й деталі обрисів малюків.

Брахіозавр. Фото з відкритих джерел

Науковці впевнені, що скелет належав самцю, який охороняв своє гніздо. Це підтверджує наявність яєць поруч із його рештками. Відкриття цього майже цілого скелету брахіозавра викликало хвилю спекуляцій серед дослідників та прихильників динозаврів, розгортаючи нові сторінки в історії життя на Землі.

Популярні новини зараз
Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі "Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач
Показати ще

Однак, головна загадка - це вік самих яєць. За висновками дослідників, їм всього чотири тисячі років. Ця незвичайна аномалія породжує нові питання про те, як цим динозаврам вдалося вижити протягом льодовикового періоду, який мав руйнівний вплив на багато видів.

Нагадаємо, Жінка, яка "померла" від блискавки, передбачає катастрофи

Раніше ми розповідали, У небезпеці всі тварини: власників домашніх вихованців попередили через тепло